Miért szidják ennyien az ELTE biológia szakját?
Szombaton voltam nyílt napon, és nekem nagyon tetszett, jófejek voltak a doktoranduszok és a HÖK-tag hallgatók, csomó mindent megmutattak az épületből, laborok stb.
Még előadásokat is tartottak.
Szóval nekem abszolút jó benyomásom van az egészről, viszont mégse hallok róla sok jót?
Mi ennek az oka?
Szerintem alapvetően hibás hozzáállás az, hogy jó diplomát csak úgy lehet szerezni, hogy végigszenveded az az n évet, és szinte (ha nem teljesen) megutálod közben azt, amit tanulsz. Én is majdnem elhittem, de a PPKE ITK-n (ahova most járok) ez nem így van.
Ahogy előttem már elmondták, és a nagy számok törvénye alapján is tényleg nem indokolatlanul szidják ennyien. Én anno valamiért ezeket nem hallottam/nem olvastam, nekem is fel kellett volna tennem ezt a kérdést. Nagyon nagy hiba volt, mindig életem egyik legrosszabb időszakaként visszaemlékezni arra a 3 évre, amíg oda jártam.
#10. A sejtbiosz szerintem a nagyon-nagyon kevés olyan tárgy egyike, ami normális energiabefektetéssel megtanulható, úgyhogy biztosan menni fog, sok szerencsét az UV-hoz!
Szia!
Én is csúszás nélkül eljutottam a 3. félév végéig, de a vizsgaidőszakban a szigorlatra való készülés során eljutottam az idegösszeomláshoz, ami már fizikai tüneteket produkál és mindezt azért, mert az ezt megelőző másfél évben végig kénytelen voltam nyelni a sok igazságtalanságot, azt, hogy megbuktatnak akkor is, ha MINDENT szó szerint megtanulok és értek, csak éppen a tanár elfelejti melyik tárgyára is jött be vizsgáztatni, egyetlen szabad percem sem volt magamra, a családomra, a barátaimra, mindenkitől elidegenedtem, teljesen beszűkült a látásmódom, semmi sem érdekelt már, csak az, hogy még egy napot, vagy percet kibírjak az életemből. Már a legelső félévben elment a kedvem az egésztől, de gondoltam biztos jobb lesz az "alapozó" tárgyak után. Hát nem...csak rosszabb lett. Nem éri meg tönkretenni magadat emiatt!
Ha még nem tudod mit kezdj az életeddel, inkább válassz egy 1-2 éves okj-s képzést, amíg kitalálod, mire is vágysz. Egyáltalán nem leszel lemaradva, ha nem most mész egyetemre. Élj egy kicsit, ismerd meg magad és a világot!
Ja igen...én újrafelvételizem idén. Annyira meggyötört ez az időszak, hogy már az sem érdekel, másfél év kőkemény munkáját húzhatom le a klotyón, csak szabaduljak ettől a lélekgyilkos intézménytől.
És ezt mondom úgy, hogy kitűnő eredménnyel érettségiztem és maximalista vagyok, szóval ennyire ki tud forgatni önmagadból ez a hely. Semmiképp nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!