Csak szerintem egy kész vicc, hogy jogász szakra be lehet jutni költségtérítésesen 240 (! ) ponttal?
nem kell félni az alacsony pontszámok miatt,
akkor a lemorzsolódás.
Első év: római jog.
A mondás szerint a római jog dönti el, jogász leszel-e, a polgári jog pedig, hogy mikor.
Van, aki a rómát 5-6 éven át cipeli, aztán mégsem tudja megcsinálni ... beéőée nem lesz jogász....
A felvételi pontok nem feltétlenül tükrözik valakinek a képességeit.
Jogon javarészt meg úgyis csak magolni kell. Szerintem egy átlagos képességű ember is el tudja végezni a jogot, ha szorgalmas és nincs átlagon aluli memóriája.
Attól, hogy valaki mondjuk ötös töriből középsuliban, hát szerintem nem egy nagy teljesítmény. Egyetemen bármelyik komolyabb tárgyra többet kell tanulni, mint egy komplett töri érettségire.
Épp ezért ha valaki nem tudja még azt se megtanulni, csak úgy, hogy 240 pontot kapjon, na az gáz.
Tetszett ez a jogászos történet!:)
Én jogon végeztem.
Be lehetett kerülni kevesebb ponttal is, viszont mi 350-en kezdtünk elsőben, ebben benne voltak az államisok és a költségesek. Én időben diplomáztam 60-an voltunk a diplomaosztón és ebből talán a fele volt az akivel együtt kezdtük az egyetemet. Persze sokan vannak azok akik 1-2-3 évvel később diplomát szereztek, de azok is sokan akik sose lesznek jogászok, hiába kezdik harmadszor az egyetemet.
Szóval nem bejutni nehéz hanem bent maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!