Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak szerintem egy kész vicc,...

Csak szerintem egy kész vicc, hogy jogász szakra be lehet jutni költségtérítésesen 240 (! ) ponttal?

Figyelt kérdés
Ha a kommunikáció és média, azaz minden idők legbüfébb büféje lenne ennyi pontos, megérteném, na de egy jogászképzés?

2014. jan. 25. 21:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

nem kell félni az alacsony pontszámok miatt,

akkor a lemorzsolódás.

Első év: római jog.

A mondás szerint a római jog dönti el, jogász leszel-e, a polgári jog pedig, hogy mikor.

Van, aki a rómát 5-6 éven át cipeli, aztán mégsem tudja megcsinálni ... beéőée nem lesz jogász....

2014. jan. 26. 15:02
 12/17 anonim ***** válasza:

A felvételi pontok nem feltétlenül tükrözik valakinek a képességeit.

Jogon javarészt meg úgyis csak magolni kell. Szerintem egy átlagos képességű ember is el tudja végezni a jogot, ha szorgalmas és nincs átlagon aluli memóriája.

Attól, hogy valaki mondjuk ötös töriből középsuliban, hát szerintem nem egy nagy teljesítmény. Egyetemen bármelyik komolyabb tárgyra többet kell tanulni, mint egy komplett töri érettségire.

2014. jan. 26. 17:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Épp ezért ha valaki nem tudja még azt se megtanulni, csak úgy, hogy 240 pontot kapjon, na az gáz.

Tetszett ez a jogászos történet!:)

2014. jan. 26. 18:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha már felvesznek úgysem számít középsuliban hogy teljesítettél, jogon viszont muszáj tanulni, nem elég csak átcsúszni, mert ha hármas vagy rosszabb lesz a diplomád mehetsz a mekibe.
2014. jan. 26. 20:34
 15/17 anonim válasza:

Én jogon végeztem.

Be lehetett kerülni kevesebb ponttal is, viszont mi 350-en kezdtünk elsőben, ebben benne voltak az államisok és a költségesek. Én időben diplomáztam 60-an voltunk a diplomaosztón és ebből talán a fele volt az akivel együtt kezdtük az egyetemet. Persze sokan vannak azok akik 1-2-3 évvel később diplomát szereztek, de azok is sokan akik sose lesznek jogászok, hiába kezdik harmadszor az egyetemet.

Szóval nem bejutni nehéz hanem bent maradni.

2014. jan. 28. 09:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem mindegy neked, hogy kit hány ponttal vesznek fel? Ugyanazok a követelmények... Legyen szó jogról, orvosiról vagy bármiről. Ha valaki ponthatárral bekerül, majd összeszedi magát, elkezd rendesen tanulni, nem mindegy neked, hogy hány ponttal került be?! Az fáj, hogy kap egy második lehetőséget a tanulásra? Ez fáj? Vagy mi?
2016. febr. 7. 10:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyébként a jog, orvosi és műszaki szakok tipikusan azok, ahol abszolút irreleváns, a bekerülési pont, mert aki nem bírja, azt úgyis kiszórják, és sose fog lediplomázni. Mert ahogy előttem is írták, bekerülni egy dolog, bent is kell maradni.
2016. febr. 7. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!