Milyen iskola kell ahhoz hogy valaki tűzoltó legyen és vannak Magyarországon női tűzoltók?
helló lányok nem lehetnek magyarországon tűzoltók, csak önkéntes állományban.
Ha hivatásos akar lenni csak a katasztrófavédelemnél próbálkozhat
Akár tetszik akár nem, Magyarországon nő nem lehet tűzoltó, mert bizonyos eszközök kárt tehetnek pl.: a petefészkében. Nem hiszem, hogy valaki feladja gyermekáldás örömét azért, hogy tűzoltó lehessen...
És ha jól emlékszem azt még nem írták: a felvételi 2 részből áll: fizikai és pszichológiai felmérő.
A felvételizők nagy része a pszichológiai vizsgán bukik el...
Aki a tűoltók közelében szeretne lenni nőként, azt "csak" irodában teheti meg.
Kedves hivatásos tűzoltó Úr!
Megtudná mondani mik a kizáró tényezők ? (pl: szemüveg, stb.)
Sziasztok.
Okés tegyük fel hogy lehet női tűzoltó.
Vágjuk rá a gyakorlatozó ruhát, aztán a bevetési ruhát.
Csinálja végig azt a teljesítményt amit egy férfi tud.
Nézzük egy acél palackos légző készülék 15,7kg elméletileg.
14 emeletet kell megmásznod abban!
És nem beszéltünk még a munkáról, ez csak szaladgálás eddig :D úgy őszintén melyik nő tudná megcsinálni ezt?
Ameik nő ezt megcsinálja,annak én kezét lábát csókolom!
Elnézést,hogy +ba írok de láttam az utolsó elötti kommentezőt ezért neki írok
Nost a kizáró tényezők:
Szín tévesztés
Szemüvegesek ill kontaklencsések
Testben található fémek
35 év feletti
Büntetett előéletű
Allergia,aszma és hallás károsult
És igen a tetoválás is bizonyos testrészeken
stb..
Nem tudom miért akarnak nők, tipikusan férfi munkát elvállalni. Be kell vallani lány létemre elég fiús természetem van, de meg sem fordult a fejemben hasonló hivatás. Tetszik, nem tetszik a nőknek sokkal kisebb a fizikai terhelhetősége, mint a férfiaknak. Akármilyen erős is legyen, a nő nem fog elbírni egy ájult férfit, főleg, hogy számít az idő is ami alatt kicincálja szerencsétlent az épületből.
Nem tudom mennyire hiteles, de ezeket a feltételeket olvastam az alkalmassági vizsgával kapcsolatban:
* 2000 m síkfutás
* 4x10 m ingafutás
* fekvőtámasz (1 perc alatt)
* felülés (1 perc alatt)
* 60 kg-al fekvenyomás
* 80 kg-os baba cipelése (15 m)
* 40 kérdéses logikai teszt kitöltése (30 perc)
* 14 emelet lépcsőzés
Azért megnézném azt a nőt aki 60kg-ot tud fekve nyomni...
Nem beszélve persze az emberi berögződésről, hiába akarunk nőként világmegváltók lenni, ha mindenki az erős férfi hőst várja. Be kell vallani, én szerintem jobban bepánikolnék ha meglátnám, hogy női tűzoltót küldenek be mentésre, és ezzel senkit sem szándékozom megbántani, lehet egy nő nagyon erős, bátor, és akarhat életeket menteni, de a lélektani hatások ellen sajnos nem tehet.
Lényeg a lényeg, lehet, hogy később hivatalosan elfogadják a női tűzoltókat terepen, de akkor sem hiszem, hogy ez lenne számunkra a legalkalmasabb pálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!