Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen iskola kell ahhoz hogy...

Milyen iskola kell ahhoz hogy valaki tűzoltó legyen és vannak Magyarországon női tűzoltók?

Figyelt kérdés
2008. júl. 17. 15:49
1 2 3
 11/23 anonim válasza:

helló lányok nem lehetnek magyarországon tűzoltók, csak önkéntes állományban.

Ha hivatásos akar lenni csak a katasztrófavédelemnél próbálkozhat

2010. jan. 20. 15:18
 12/23 anonim válasza:
0%
ez ki*szás! ugyan miért ne lehetne egy nő ugyanolyan jó tűzoltónak, mint egy pasi? persze üljön az irodába tűzmegelőzősnek vagy minek, de ugye azért meg jóval kevesebb pénzt osztogatnak. hát arra való az alkalmassági vizsga, hogy majd ott kiderül, hogy ki bírja meg ki nem, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi. 17 éves lány vagyok, és tűzoltó szeretnék lenni:D kapja be aki ezt kitalálta
2010. ápr. 9. 00:31
 13/23 anonim ***** válasza:

Akár tetszik akár nem, Magyarországon nő nem lehet tűzoltó, mert bizonyos eszközök kárt tehetnek pl.: a petefészkében. Nem hiszem, hogy valaki feladja gyermekáldás örömét azért, hogy tűzoltó lehessen...

És ha jól emlékszem azt még nem írták: a felvételi 2 részből áll: fizikai és pszichológiai felmérő.

A felvételizők nagy része a pszichológiai vizsgán bukik el...

Aki a tűoltók közelében szeretne lenni nőként, azt "csak" irodában teheti meg.

2010. aug. 16. 08:45
 14/23 anonim ***** válasza:
*tűzoltók
2010. aug. 16. 08:46
 15/23 anonim válasza:

Kedves hivatásos tűzoltó Úr!

Megtudná mondani mik a kizáró tényezők ? (pl: szemüveg, stb.)

2010. nov. 30. 15:43
 16/23 Talán én? válasza:

Sziasztok.

Okés tegyük fel hogy lehet női tűzoltó.

Vágjuk rá a gyakorlatozó ruhát, aztán a bevetési ruhát.

Csinálja végig azt a teljesítményt amit egy férfi tud.

Nézzük egy acél palackos légző készülék 15,7kg elméletileg.

14 emeletet kell megmásznod abban!

És nem beszéltünk még a munkáról, ez csak szaladgálás eddig :D úgy őszintén melyik nő tudná megcsinálni ezt?

Ameik nő ezt megcsinálja,annak én kezét lábát csókolom!

2010. dec. 3. 22:07
 17/23 Talán én? válasza:

Elnézést,hogy +ba írok de láttam az utolsó elötti kommentezőt ezért neki írok

Nost a kizáró tényezők:

Szín tévesztés

Szemüvegesek ill kontaklencsések

Testben található fémek

35 év feletti

Büntetett előéletű

Allergia,aszma és hallás károsult

És igen a tetoválás is bizonyos testrészeken

stb..

2010. dec. 3. 22:13
 18/23 anonim válasza:

Nem tudom miért akarnak nők, tipikusan férfi munkát elvállalni. Be kell vallani lány létemre elég fiús természetem van, de meg sem fordult a fejemben hasonló hivatás. Tetszik, nem tetszik a nőknek sokkal kisebb a fizikai terhelhetősége, mint a férfiaknak. Akármilyen erős is legyen, a nő nem fog elbírni egy ájult férfit, főleg, hogy számít az idő is ami alatt kicincálja szerencsétlent az épületből.

Nem tudom mennyire hiteles, de ezeket a feltételeket olvastam az alkalmassági vizsgával kapcsolatban:

* 2000 m síkfutás

* 4x10 m ingafutás

* fekvőtámasz (1 perc alatt)

* felülés (1 perc alatt)

* 60 kg-al fekvenyomás

* 80 kg-os baba cipelése (15 m)

* 40 kérdéses logikai teszt kitöltése (30 perc)

* 14 emelet lépcsőzés

Azért megnézném azt a nőt aki 60kg-ot tud fekve nyomni...

Nem beszélve persze az emberi berögződésről, hiába akarunk nőként világmegváltók lenni, ha mindenki az erős férfi hőst várja. Be kell vallani, én szerintem jobban bepánikolnék ha meglátnám, hogy női tűzoltót küldenek be mentésre, és ezzel senkit sem szándékozom megbántani, lehet egy nő nagyon erős, bátor, és akarhat életeket menteni, de a lélektani hatások ellen sajnos nem tehet.

Lényeg a lényeg, lehet, hogy később hivatalosan elfogadják a női tűzoltókat terepen, de akkor sem hiszem, hogy ez lenne számunkra a legalkalmasabb pálya.

2011. jún. 3. 18:57
 19/23 anonim válasza:

[link]

.......

2011. jún. 15. 14:11
 20/23 gabes08 válasza:
33%
Annyira utálom hogy a nők mindent akarnak már csak azt nem csinálják amit igazán kellene. Főzés, gyereknevelés, és az egész háztartás. Nem véletlenül volt nemi megkülönböztetés, a nők nem felelnek meg keményebb dolgok elvégzésére. Ez így van, lehet háborogni meg nyavalyogni, de inkább jobb lenne tisztelni a férfiakat és hűségesnek lenni, és azt elvégezni amihez értetek is. Ha egy nő beleszól valamibe, vagy irányítani akar valamit vagy olyan területen dolgozni ami nem neki való, abból mindig csak a baj van. (Tisztelet a kivételnek (1%))
2013. febr. 7. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!