Mennyire számítanak a vitt jegyek? Ezek nagyon rosszak?
Gimibe szeretnék menni a városban a 2 legnehezebb , de nekem nem tűnik annyira szigorúnak..szóval angolra szeretnék menni és majd szóbeliznem kell ami nem tudom hány pontos lesz , de a 30ból legalább 20-at remélem , hogy elérek. Matekból nagyon rosszakat írok 20-25 pontosakat Magyarból viszont olyan 40 körül (felvételi lapok) és ilyen jegyeim vannak:
Magyar: 5
Irodalom: 5
Matek: 3
Töri: 5
Fizika: 3
Kémia: 4
Biosz: 4
Tesi: 5
Etika: 5
Média: 5
Infó: 5
Föci: 4
Ének: 5
Angol: 5
Rajz: 5
És a tavalyi év végi átlagom is olyan 4,2 körül volt.
Az átlag mennyit számít?
Csak a 7. osztály év vége és a 8. félévi számít és csak 5 tantárgy: töri, angol, matek, magyar nyelv, magyar irodalom. Ezek adnak max 50 pontot. Az írásbeli felvételi ad max 100 pontot (50 a matek és 50 a magyar). Ha van szóbeli felvételi, általában ott is max 50 szokott lenni. Így állnak az arányok. A többi a teljesítményedtől függ, meg attól, hogy hanyadik leszel a rangsorban az adott intézményben.
- iskolatitkár -
Naaa, elso, ez azert nem teljesen igaz.
A legtobb gimiben LEGALABB EGY terneszettudomanyi targyat is figyelembe vesznek, tagozattol fuggetlenul. (fizika-kemia, biosz-foldrajz, altalaban azt, amelyik a jobb), es az info is elofordul, foleg ha nyekre mesz.
Plusz néhány helyen 5-8. nézik a jegyeket.
Szerintem egyébként egész jó.
A felvételi hogy sikerült? (én tiszta zombi vagyok így utána)
Hát a gimiből bőgve jöttem ki.. szóval képzelheted (matek)
A magyar szerintem jó lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!