Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mien betegségre adnak pluszpon...

Mien betegségre adnak pluszpontot felso oktatási intézmény e való jelentkezeskor?

Figyelt kérdés
Van oan ismerősöm aki allergiás a mehcsipesre es arra is kap +pontot mien fajta betegségekre/allergiakra lehet kapni?

2014. jan. 15. 09:41
 1/3 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Allergiára nem adnak plusz pontot. Viszont magyar érettségin vastagon levonnak a súlyos helyesírási hibák miatt (Tudom, most majd az jön, hogy neten ezt lehet. De aki egyetemre/főiskolára akar menni, az azért próbálkozzon helyesen).

"A hatályos jogszabályok szerint a felsőoktatási intézmények hallgatója a hallás-, a látás- és a mozgássérült, a beszédfogyatékos, pszichés fejlődési zavarai miatt a tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott, valamint autista fiatal lehet.

Fogyatékosságra tekintettel akkor lehet valaki többletpontra jogosult, ha az a tanulási folyamat tartós és súlyos akadályozásához vezet."

Ha ennél pontosabban is kíváncsi vagy:

[link]

2014. jan. 15. 10:03
 2/3 A kérdező kommentje:
De megkapta a pluszpontot :), am oan ismerősöm is van aki ugy szerzett h fogta magát bevitte a munkaszerzodeset h ő eltartja magát stb es kapott +pontot tavaj, pedig szüleivel el stb nemertem hogy lehetseges ez. Am diszgráfiás vagyok es unom h mindenki oan paraszt h minden uzenetbe lekell írnom.
2014. jan. 16. 07:47
 3/3 Andizsuzsi ***** válasza:

De nem azért, mert allergiás. A diszgráfiásokat pedig remekül segíti a helyesírás ellenőrző program a számítógépen, az nem indokolja, hogy csurig hibásan küldj el üzeneteket.

Mellékeltem egy linket, részletesen le van írna, hogy milyen jogcímeken lehet többletpontot kapni.

2014. jan. 16. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!