Kandó Kálmán villamosmérnöki kar mennyire nehéz? Mire mennek rá legjobban? Sima gimibe járok.
Nem tudom, de jó lenne megtudni, mivel én is oda szeretnék menni.
Az a baj, hogy alig vagyunk tájékoztatva, az egyetemek alig adnak ki valami infót magukról.
Pl. Azt sem, hogy kb. hányan végzik is el az 500 felvettből.
Az áhított statisztikák itt találhatóak:
Egyébként nem tudom miért releváns, hogy hányan végzik el. Ha el akarod végezni, akkor megcsinálod, ha meg nem akkor bele se kezdj. Akik önhiábjukból buknak ki, azok azért buknak ki, mert lusták. De ha ez megnyugtat, szerintem bme-n is több, mint a fele végez a bsc-vel (kb 2/3 rész).
Az meg, hogy mennyire nehéz, elég szubjektív kérdés. Biztos lesz 1-2 tárgy, ami húzósabb, mint az átlag gimikben.
Mire mennek rá legjobban? Én bme-s vagyok, nálunk arra mész rá legjobban amire akarsz, de ez inkább msc-n jön ki. Szakirány előtt meg általános képzés van, nem mondhatnám, hogy bármire is rámennek. Kandón hamarabb van szakirány. Ha keresgettek az egyetemek holnapjain, ott vannak tantervek, meg tárgyleírások. Azok segíthetnek.
Én most kezdtem el idén az egyetemet(Kandót).Ez már nemolyan, mint a gimnázium vagy szakközép! Elkövettem,azt a hibát,hogy szorgalmi időszakban nem igazán tanultam, most vizsgaidőszakban iszom a levét! Persze,van idő a lazításra bőven! Fura lesz: nem kell hétről hétre tanulni, majd meglátjátok!
Matek nehézség, meglehet csinálni, én úgy jöttem ide,hogy sokáig mint MATEK tantárgyam nem is volt(technikum miatt)
De sikerült megcsinálnom. De, nem is a matek szokott bajos lenni!
Villanytan ami húzós!
Összegezve: ha szeretitek a fizikát(villamosságtan-t, elektronikát), és van türelmetek pl vizsgára neki ülni és órákat/napokat tanulmányozni,tanulni valamit! akkor semmi problémátok nem lesz!
Ja és készüljetek: lesznek olyan aranyos kis tantárgyak(kémia, közgé...stb.stb) amiből 2es felér egy örök sörrel! (jó nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!