Ennyi idő alatt fel lehet készülni Informatika érettségire?
Az SZTE-ről kevésbé tudom, de szerintem ez a pontszám már nem a jeletkezőket számbavéve alakult ki. De nézzd még az ezelőtti ponthatárokat (ha ezek nem azok), annál jelentősen többre nem kell számítani.
BME-n 370 pont, ami szerintem nem annyira vészes, SZTE ennél jelentősen kevesebb szerintem. Nem hiszem, hogy vészes.
Felvételinél csak azokból a tárgyakból veszik figyelembe az emelt érettségit (tehát csak arra kapsz pluszpontot), amely tárgyakat az egyetem felvételi tárgynak megjelöl. Ez informatikai területeken többnyire a matek, a fizika, de érdemes konkrétan az egyetem honlapján megnézni, hogy mit fogad el, mert ez még egyetemenként is különbözhet.
Matekból integrálás, deriválás, sorok, sorozatok kellettek leginkább BME-n. Progot tényleg az elejétől kezdik, én 0 programozási tudással indultam és a programozásos tárgyakat mind sikerült megcsinálnom. Fizika az hőtan, elektrosztatika, mechanika.
Fel lehet ennyi idő alatt készülni. Érdemes akkor bekérned magad a faktolók közé, még akkor is, ha le vagy maradva. Ha naponta gyakorolsz 1-1 órát rá mostantól, akkor simán meg kell tudnod írni 90% felett. Bár lehet, hogy ennyi tanulás még egy kicsit sok is lenne...
A felső angol számít, de az emeltes tárgyaknál csak beszámított felvételi tárgy.
BME-VIK re ugyebár matek és (fizika vagy informatika), tehát ha pl.: fizika emelted van 45%-val és informatika közeped 100%-val, akkor jó eséllyel az informatika fog számítani és nem kapsz +50-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!