Tanul valaki az ELTE-n szabad bölcsészet filmelmélet és filmtörténet szakirányon? Lennének kérdéseim.
Az ELTE kutatóegyetem, tehát inkább elméleti. Tanulnak filmkészítést is, de inkább az elméletet nyomják (mint általában Magyarországon mindenhol).
Kell vizsgafilmeket készíteni.
A bekerülés nehézségei meg... ez nem SZFE, nincs külön felvételi vagy ilyesmi, tavaly relatíve alacsony volt a ponthatár.
És a Budapest Film Academy-vel való együttműködés pontosan hogyan történik? A gyakorlati órákat lehet ott elvégezni?
A honlapon azt olvastam, hogy egy teljes szemeszter 485.000 Ft. Ha én az ELTE-re járok, és csak 1-1 kurzust akarok felvenni, akkor is ennyi lesz az ár?
Szóval nem tudod felvenni, ha nem nyerted el ezt az ösztöndíjat.
Viszont ha tényleg a filmkészítés érdekel, akkor érdemes megpróbálkozni a SZFE-vel, mert mint mondtam, az ELTE (és általában a magyar egyetemek) elméletközpontú oktatás nyújtanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!