Szerintetek nagyon ciki hatosztályos gimiben matekból kettest kapni?
Attól függ, hányadik osztályban. Én hatosztályosba jártam, nálunk sem volt mindenki kitűnő, sőt, a 30 emberből volt 3-4, akik mindig ötöst kaptak mindenből, minden évben 1 bukónk volt (nyilván nem mindig ugyanaz), de végül pótvizsgán mindenki átment.
A saját értékrended szerint nézd, hogy ciki-e. Ha tudod, hogy tudtad volna jobban is, vagy hogy figyelmetlenség miatt a te hibád stb., akkor magadra nézve, önmagad értékelésében lehet ciki nagyon is.
Ha pedig a tanárral vagy a tárggyal van alapvető bajod, egyáltalán nem ciki ezt beismerni, és kicsit jobban küzdeni. Keress fel egy magántanárt, vagy kérd meg valamelyik osztálytársadat/felsőbbévest, hogy korrepetáljon. Ugyanis az érettségin már mindenhol ciki kettest kapni bármiből is :)
Hajrá, ne add fel!:)
Köszi :))
Az a baj, hogy első év és szerintem csak nekem lesz kettes, de nem azért mert lusta vagyok, hanem nem értetem az anyagokat és csak pár századon múlik a hármas
Első évben vagy, még szokni kell az új helyet, az új tanárokat, az új követelményt is. Ráadásul ez még csak a félévi, ez igazán nem számít, csak egyfajta visszaigazolás félúton arról, eddig mit produkáltál. Emiatt szerintem nem dől még össze a világ, főleg, ha a hármashoz voltál közelebb :) A lényeg, hogy évvégére kijavítsd - aminek sok módja van :)
Szüleid hogy állnak hozzá? Mert igazából az a legfontosabb, hogy ők megértsék és emiatt ne büntessenek feleslegesen vagy ilyesmi. Persze, nem egy szép jegy, sőt, de ha látják rajtad, hogy bánod, és nem elégszel meg ezzel, hanem évvégére küzdesz, akkor szerintem megértik majd abszolút.
Ne aggódj, ezt majd kinövik. Nálunk soha senkit se cikizett senki, amiért rossz jegyei voltak.
De legalább ez is motiválhat abban, hogy évvégére jó jegyet szerezz :)
Ha ez a tőled telhető legjobb, akkor nem ciki, de ha lusta vagy, akkor ciki, ha meg nem érted és nem fordulsz segítségért és nem próbálod kijavítani, akkor azért is "ciki".
Hatosztályos gimnáziumba jártam, ha nem tévedek, a hat év során soha senki nem volt rosszabb hármasnál matekból. Mondjuk nálunk az osztály több, mint egyharmada alapvetően kitűnő volt egész gimnáziumban, a többiek jelesek és akadt 3-4 diák, akiknek az átlaga 3-as körül volt, de ők kevésbé voltak tehetségesek és/vagy szorgalmasak az utolsó 2-3 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!