Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Károli BTK-járól mit tudnátok...

Károli BTK-járól mit tudnátok elmondani?

Figyelt kérdés

Üdv,

a Károli Gáspár Ref. Egyetem BTK karára szeretnék felvételizni, (történelem szakra), leginkább azért, mert a specializációk, itt a számomra legérdekesebbek.

Szóval, szeretnék megtudni mindent az egyetemről, amit csak lehet, jót - rosszat egyaránt.

Ami érdekelne:

- kolesz?

- tanítás minősége..?

- egyetemi, hallgatói élet és lehetőségei?

- ösztöndíjak?

és végül, hogy mennyire viszik bele a vallást, olvastam már itt, hogy nem kifejezetten, de azért mégiscsak érdekelne még pár vélemény:)

esetleg még annyi, hogy valóban megkülönböztetnének-e, ha ELTE-s 6 szemeszter után itt kezdeném a mesterképzést.. illetve, ha nem, megérné-e egyáltalán váltani, vagy járjak végig a Károlira, szóval, hogy az ELTE jobb-e, ha igen mennyivel!

köszönöm

2014. jan. 5. 13:08
 1/1 anonim ***** válasza:

Én Károlira járok nyelvszakra, tehát btk-s vagyok én is, de töri szakost nem ismerek. Először azt javaslom, facebook-on írd be a keresőbe mondjuk, hogy KRE történelem 2013 vagy kétezervalahány, és a kidobott csoportokban keress egy emberkét, és kérdezgesd őt. Érdemes egyszerre több embernek is írni, mert a leveled majd spamként megy át nekik, és azt sokan nem veszik észre.

Nem vagyok koleszos, tehát erről sem tudok sokat.

Egyetemi élet: van gólyabál és ősszel tréninghét, ami azt jelenti, hogy egy hétig nincs suli, viszont van azon az egy héten két előadásod valami érdekes témában, Te választhatod ki egy rakás előadás közül. Ez csak egyszeri alkalom, őszi szünetnek felel meg, de tényleg sok az érdekes előadás (kötelező megjelenni), meg lehet menni főzni, íjászkodni, kenuzni, túrázni is, lehet drogokról, világháborúról, szellemekről - tehát tényleg mindenféléről - előadást hallgatni.

Hallgatói élet: nagyon klassz, én tényleg nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom, de persze kellenek a partiarcok, akik kezdeményezik a dolgokat, de van gólyabál, meg ismerkedős napok. Az emberek egyáltalán nincsenek elszállva, tényleg olyan összepasszoló társaság az egész. Kicsi az egyetem, és mindig hallottam róla, hogy családias is, hát tényleg... Persze biztosan szakfüggő is. Vannak kiutazós lehetőségek, kapunk néha hírlevelet, hogy lehet menni nyárra dolgozni pl Amerikába, azt viszon nem tudom, más szakosok is kapnak-e külföldi tanulmányokra 3-4 hónapos lehetőséget is.

Ösztöndíjak vannak, hogy mennyit adnak, azt még nem tudom, elsős vagyok, szóval nekem még nem jár. Van több féle is, meg kell pályázni, de hát ne az legyen a mérvadó szerintem.

Mennyire viszik bele a vallást? Nekem volt most a 6 félév alatt teljesítendő tárgyak között Egyházismeret, nem vette komolyan a tanár - igaz, idén lecserélik, nem tudom, miért -, szóval más se vette komolyan. Én személy szerint be se jártam rá. Akadhat tanár, aki előadás közben szán 1-2 bekezdést egyházi szemszögből is ecsetelni a dolgokat, de abszolút nem azért, hogy átmossa az emberek agyát, inkább csak érdekességképp. Én amúgy nem sokat érzékeltem abból, hogy ez református egyetem, de nyilván más a hangulat a papneveldében - de mi külön épületben vagyunk.

Szerintem nem érdekelne senkit, hogy eltére jártál azelőtt, nem is értem a kérdést. Max akkor, ha elkezdesz pattogni, hogy Te eltére jártál, és az milyen menő dolog - na akkor lehet, hogy furán néznének rád. Van szaktársam, aki eltéről menekült, elmesélte, miért volt rossz, aztán ment tovább az élet.

Hát, válaszoltam ugyan, de facebook-on tényleg több választ kaphatsz...:)

2014. jan. 13. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!