Nyolcadikosok! Szerintetek hány pontos egy átlagos, egy jó, és egy nagyon jó felvételi (összesen)?
Én ugyan nem vagyok nyolcadikos, tavaly írtam felvételit, de azért elmondom a véleményem. Először is bármennyire is nehéz elhinni ne izgulj! Tavaly a matekot emiatt rontottam el... habár szerencsére felvettek oda ahova menni szerettem volna. A lényeg, hogy a matektól nagyon féltem, már a nyáron elkezdtem készülni ugyanis a matek nem az erősségem, majd mikor elérkezett az idő, begörcsöltem azon járt az agyam hogy mi lesz ha nem vesznek fel stb. és végül 31pontos matekot kreáltam, holott otthon írtam 40-50 pontosokat.Bezzeg a magyarra nem készültem egy percet se, nem izgultam rá és 1-2 pontot vesztettem. Csak higyj benne, h sikerulni fog tudod, a gondolatnak teremtő ereje van. És tényleg.. ;)
Az hogy mi számít jónak relatív. Függ, hogy milyen iskolába mennél, pl. van hogy valahova 90 pont sem volt elég, jó bizonyítvánnyal együtt, meg a szóbeli. De ha jól tudom az országos átlag össz. kb. 50 pont (20-30). A matek áltában mindenkinek rosszabb. Ha van rá lehetőséged, inkább érdeklődj az iskolában ahova mennél, kèrdezz meg 9. osztályos tanulókat hány pontjuk volt, hanyadikok voltak a rangsorban, hátha ismersz onnan valakit.
És még egy jó tanács: nekem az is bevállt, hogy a sok hónapnyi készülés után "az ítélet napja":) előtti utolsó nap, már nem tanultam semmit, hanem anya leigazolta a pénteki napot, és sétáltunk, társasjátékoztunk, kutyáztunk egész nap, majd délután tornáztam egyet, vettem egy forró fürdőt és korán lefeküdtem. Nagyon jót tett, hogy egy napra kikapcsoltam magam, és mivel hónapokon keresztül alig mozogtam, fizikailag úgy elfáradtam aznap, hogy éjszaka se tudtam a tesztre gondolni, csak aludni akartam. Ha esetleg a péntekit nem igazolják le ( én is sokáig könyörögtem, és mivel soha nem akartam lógni sulib,végül belementek). A dolgozat előtt egyél egy kis csokit, esetleg szőlőcukrot, persze mértékkel kulonben garantált az émelygés.
Sok sikert, ne izgulj, te is rájössz majd,.mint én h a gimi majd ennél is nehezebb lesz, sőt a vizsgaidőszak közepén van tesóm és láttam mennyit kell megtanulnia. Egy stóc papírt, de komolyan! Bocs, a regényért és remélem, segítettem :).
Ja igen, a 2. vagyok
* ha esetleg a pénteket nem igazolják le, nem pánik, van egy egész du.-od kikapcsolódni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!