SZTE-ETSZK ápolás és betegellátás alapszak mennyire nehéz?
Milyen tantárgyak vannak? A vizsgákra sokat kell készülni? Menny idő a kötelező ápolási gyakorlat és mikor kell teljesíteni?
Lehet "szakosodni" úgy értem, hogy pl. gyermekápoló, felnőttápoló, pszichiátriai ápoló...stb.?
Nagyon köszönöm a választ!
szia:) én most 11-es vagyok, de én is ide készülök. én úgy olvastam, hogy 8 szemeszter (4 év), ebből 4 sz. az elmélet, tanulás, aztán a maradék 4 sz. pedig a gyakorlat (szóval elkezdhetsz dolgozni, gondolom a szegedi klinikán). szakosodni lehet, azokra is gondolom amiket írtál, de mehetsz mentőtisztnek, szülészápolónak, stb... :)
A SZTE-ETSZK honlapjáról van:
Ápolástudományok: Ápolás-gondozás elmélete, Az ápolási-gondozási gyakorlat modelljei és folyamata, Az ember alapvető szükségletei, Az egészséges csecsemő és gyermek fejlődése, Belgyógyászati betegek ápolása, Neurológiai betegek ápolása, Sebészeti betegek ápolása, Szülészeti-nőgyógyászati betegek ápolása, Beteg gyermek ápolása, Pszichiátriai betegek ápolása, Idős betegek ápolása, Közösségi ápolás, Aneszteziológia és intenzív betegellátás, Sürgősségi ellátás alapjai, stb.
Élet- és orvostudományok: Biológia, Sejt és öröklődés biológia, Mikrobiológia, Biokémia, Biofizika, Anatómia, Élettan, Kórélettan, Népegészségtan, Belgyógyászat, Sebészet, Gerontológia, Szülészet- nőgyógyászat, Gyermekgyógyászat, Gyógyszertan, stb.
Pszichológiai tudományok: Általános és személyiséglélektan, Fejlődéslélektan, Szociálpszichológia, Egészségpszichológia, A beteg/kliens és a segítő pszichológiája, stb.
Alapozó tantárgyak: Egészségügyi jogi ismeretek, Alkalmazott etika, A menedzsment alapjai, Egészségügyi gazdálkodási ismeretek , Egészségpedagógia- Egészségfejlesztés, Team munka alapjai, stb.
A fenti tananyagok elsajátításában hallgatóink segítségére lehet a szabadon választható kurzusok sorában megtalálható Tanulásmódszertan.
Az oklevél megszerzésének feltétele, a középfokú C típusú nyelvvizsga megléte, ezért a hallgatóink hat féléven keresztül egészségügyi szaknyelvi kurzusokon vesznek részt.
A szakdolgozat elkészítését és az ápoláskutatás alapjainak elsajátítását szolgálja a Kutatásmódszertan alapjai és a Számítástechnika az egészségügyben nevű kurzusunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!