Mennyire lehetséges?

Figyelt kérdés

12. es tanulo vagyok gimibrn vidéken.

pesten szeretnék élni, és ott munkát vállalni, (ami meg is lenne) családi okok miatt elkéne hogy menjek

na szoval magántanulo szeretnék lenne erre a fél évre már. engedélyeznék? magántanuloként részt vehetnék a ballagáson?

ha a barátnom ideadja az orai anyagot leérettségizhetnék igy?

bármi ami a magántanulokhoz kapcsolodik megosztanátok velem?

2014. jan. 1. 13:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Családi okokra hivatkozva kell írni egy kérvényt, hogy te szeretnél magántanuló lenni (pl. szegények vagytok, el kell menned dolgozni, hogy segíteni tudj a családon, de csak Pesten találtál munkát), ezt le kell adni az igazgatónak, aki nem tudom mit csinál vele; eddig ő (illetve a tantestület) döntött arról, hogy valaki lehet-e magántanuló. Amióta kitalálták ezt a Klebersberg Intézetet, nem tudom hogy folynak a dolgok.

A ballagásnak és a magántanulóságnak semmi köze sincs egymáshoz.

Ha jó órai anyagot tud írni, akkor mindenképp, arról nem is beszélve, hogy amit tanítanak, annak túl sok köze nincs az érettségihez; írásbeli jóformán semmi olyat nem kérnek, ami nem lenne alapműveltség, ha mégis, annyi segédletet adnak, hogy az nem igaz:

-magyar: írásbeli 1. rész szövegértés, 2. rész érvelés/műelemzés/összehasonlításból kell 1-et választani, ha jól tudsz rizsázni, nem lesz baj, szóbelin a megadott (és lehetőség szerint kidolgozott) tételeket kell felbontani, ehhez megint csak nincs sok szükség a "nappali tagozatos" tanuláshoz.

-töri: írásbeli 1. rész legfeljebb 1-2 mondatos válaszokkal, de annyi segédlettel, hogy jóformán átmegyünk magyar érettségi 1. részébe, 2. rész 1 nagy és 2 kicsi fogalmazás.

-matek: na, az egy kicsit húzósabb, igaz a képletek benne vannak a függvénytáblában (amit használhatsz is, ráadásul ha jó helyre írod a képletet, kell hogy adjanak rá legalább 1 pontot), viszont kell tudni, hogy mit mikor és hogyan használsz. Azt ajánlom, hogy ha magántanuló leszel, akkor főként a matekkal foglalkozz.

-idegen nyelv: talán az oktatási rendszer csodája, hogy ingyen tanulhat az ember nyelv(ek)et, igaz ez az oktatás színvonalával egyenes arányban áll (ingyenes, így olyan, amilyen; kevés jó nyelvtanár van). Ha a nyelvek mennek, nem lesz baj.

-a szabadon választottad nem tudom mi lesz, én fizikából érettségiztem, ott az írásbeli 1. része tippelős (de tényleg az, mert ha nem tudod, akkor gyakorlatilag olyan válaszokat adnak, hogy írok egy nagyon primitív példát:

Az 5 milyen viszonyban áll a 3-mal?

Nagyobb nála.

Egyenlő vele.

Kisebb nála.

Na most ha te nem tudod, akkor meg vagy lőve. A fizikánál azért nehezebb, mert ha "józan paraszti ésszel" akarsz választani, akkor mindhárom megoldáshoz tudsz valami logikus okoskodást mondani (ami csak szerinted logikus, a természet nem így gondolkodik.)), 2. részében van talán 5 számolós feladat, ott azért sok pontot lehet összeszedni (már ha valaki meg tudja oldani).

Summa summárum, magántanulóként se nehezebb leérettségizni.

2014. jan. 1. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!