Mik a főbb szempontok az Eötvösben? (Bp)
Szia!
Hát, a szóbelire készülj nagyon, a nagy túljelentkezés miatt az nyom a legtöbbet a latban. A jegyek és az írásbeli kb. ugyanolyan súlyú. Mondjuk az is igaz, hogy ezek alapján válogatják ki a szóbelizőket.
Itt nincs lehetőség akkora protekcióra, mint más iskolákban (pl. a Veres Pálnéban). Gondolok itt az oda járó/oda járt családtagra, versenyeredményekre, stb. Persze ezek is számítanak, de sokkal kevésbé, mint a fönt felsorolt három szempont.
Remélem tudtam segíteni, és hogy felvesznek!
Egy volt E5vösös.
Igen, szerintem is kb. 80 pont kell, de ha kicsit kevesebb pontja van valakinek, akkor még van esélye. A szóbelire max. 50 pontot lehet kapni, és a jegyekre is max. 50 pontot kaphatsz. A szóbelin igazából szerintem nem azt nézik, hogy mennyire vagy okos, mert az kiderül a jegyek és az írásbeli alapján. Azt nézik, hogy mennyire illesz oda a személyiséged alapján, persze fontos az is hogy mennyire vagy intelligens, de a szóbelin már nem ez az elsődleges. Ha megegyeznek a pontok valakiknél a szóbeli után, akkor nézik azt, hogy rokon jár/járt-e az Eötvösbe. Nagyon jó a légkör, a közösség, a programok meg minden. A tanárok is jók, és a szakkörök is. Csak ajánlani tudom.
Egy E5vös diák :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!