Tényleg ilyen gagyi a jogász képzés?
Tegnap olvastam egy kérdést, ahol a kérdező arra szeretett volna kilyukadni, hogy hol a legegyszerűbb megszerezni a jogi diplomát.
Engem is érdekel a jogi pálya, megnyitottam, de elszomorító volt olvasni.
Szal, hogy bárki elvégezheti, meg egy színjáték az egész, semmi extra nincs benne, csak olvasgatják a jogszabályokat, értelmezik, majd vizsgát belőle.
A végzettek meg, ha munkát kapnak akkor könyvből dolgoznak, mert nem tudják a szabályokat.
Azt vártam, h valaki ír valamit, h nem így van, de még majd nem helyeseltek neki!!!
Tényleg ilyen egyszerű, csak a tanárok szemétkednek és amiatt nehéz?
"bárki elvégezheti"
Bárki elvégezhet bármit.
Egy jó diplomáért egyébként vért izzadsz jogon.
Szerintem az én kérdésemet olvashattad.
Én nem azt mondtam, h gagyi, hanem h nekem valszeg újat nem tudnak mutatni, mert van szakirányú OKJ-m meg diplomám plusz 8 évet lehúztam több területen.
Jogszabályokat tanulnak, plusz alap pszicho, közgáz, etika stb.
Aztán most szeretném megcsinálni, de nekem már nincs kedvem szaroskodni ezzel, h most szóról-szóra tanuljak mondatokat, mert semmi értelme.
Legalábbis gyakorlati haszna nincs.
Tehát ez most olyan, h a szakács egyetemi képzésen szóról-szóra kérnék az egész Budai szakácskönyvet.
Aztán te mondjuk 8 éve már okj/főiskolai szakács vagy és akkor bemész és elkezdenek okoskodni neked, h a Mátrai Borzas egy oldalas receptjét fejből nyomjad.
Neked se tetszene, mert tudod, h rohadtul nem számít, h most ki mit tud fejből, mert bármikor előveheti a szakácskönyvet és kinézi a receptet.
Jognál már csak azért is grízes, mert a Fidesz most eléggé bekavart.
Ptk, Btk stb módosítás, valakiknek újból le kellett vizsgázni....
Pedig kapnék kedvezményt is, mert 5 év helyett 4, plusz lehet pár tölteléktantárgyat is megúsznék.
De lehet nem és akkor tanulhatom újra a háztartás fogalmát szociológiából.
Na most szerinted?
Ezért keresem a legkönnyebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!