Van bárkinek használható információja a budapesti Schola europa iskoláról?
Én oda jártam és biztosíthatlak, hogy nagyon jó suli, én nem bántam meg. Jó az oktatási rendszerük, jó helyen van a suli, jók a tanárok és az órák is. Szerintem, ha odafigyelsz és nem lébecolsz azért, hogy járjál valahova, használható tudást kapsz tőlük, olyan tanárokkal tanítanak, akiknek van nevük, főleg az egyetemen, amennyiben média szakra készülsz (intézményi kommunikátor, moderátor stb) a Pázmány kihagyhatatlan, hiszen oda is kell járni, a heti 5 napból 2-t, ott tanulsz Piliscsabán.Hiányzásokról annyit, hogy pl tesi óráról hiányzol, nem fognak mérgelődni rajta, de ha olyan óráról, ami záróvizsga köteles azért harapnak. Igazából 3 igazolatlanod lehet. Az órarendet nagyjából te rakod össze magadnak, mert ugyan az a rendszer működik náluk a rendszer, mint a főiskolákon/egyetemeken. (azaz szorgalmi időszakra és vizsgaidőszakra van felbontva a tanítási év) Ebből kifolyólag, ha kihagysz mondjuk egy-egy egyetemi órát, nem fog rád szakadni az ég. A záróvizsga két részből áll. Májusban írásbeli öt tárgyból, júniusban szóbeli, ami részben ugyanazokból a tantárgyakból és egy prezentációból áll, mert kötelező szakdolgozatot kell írnod a második év végén.
Ha tehetném én még mindig oda járnék, mert nagyon szerettem, fiatalos, modern hangulat uralkodik, és ha érdekel amit csinálsz bőven jó átlagod lehet, ami által Erasmus ösztöndíjjal még ki is juthatsz velük külföldre tanulni.
Szóval én csak ajánlani tudom...
Szia!
Végül le tudtad tenni a szakmád ebben az iskolában?
Le írnád a személyes tapasztalataid?
Előre is köszi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!