Mi értelme van így a testnevelés óráknak?
Rendben van, hogy fontos a mozgás, de szerintem ez, ami középiskolai tornaórákon van, teljesen felesleges. Ráerőltetnek az emberre egy csomó hülyeséget, tornagyakorlatokat amiket vagy meg tud csinálni vagy nem, ráerőszakolják az emberre, hogy játsszon labdajátékokat, azokra is, akiknek semmi tehetségük nincs hozzá, a többiek meg csak bosszankodnak miatta közben, hogy mindent elront.
Miért nem lehet inkább megszerettetni a diákokkal a mozgást, a sportot? Mondjuk, hogy mindenki azt csinálja, amit akar, csak mozogjon, vagy ilyesmi.
Aki mondjuk labdajátékok helyett futni szeret, az fusson, többet ér, mint egy labdával szenvedni a pályán.
Több értelme van úgy mozogni szerintem, hogy az ember jókedvvel csinálja, és nem undorral, esetleg a tanártól való félelemmel.
Nálunk a tanárnő szigorúan a tanmenet szerint halad, egyszer megmutatja a gyakorlatot, aztán csináld, ahogy akarod, ha nem sikerült, akkor letol, két hét múlva osztályozza. Lehet ugyan javítani, de azért bosszantó, mikor az ember csinálná rendesen, csak egyszerűen nem megy neki, és jön a rossz jegy.
Szerintem is sokkal jobb lenne, ha mindenki azt csinálná, amit szeret, mondjuk én úszni szeretek, de azt meg nemigen lehetne a tesiteremben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!