Holnap lesz életem első (szóbeli) egyetemi vizsgája és félek. Ti hogy éltétek túl?
Én matek szakra jártam, te nem tudom milyen szakra.
Nálunk az volt az alap, hogy minden tételt és definíciót ki kell tudni mondani, ami az adott témakörhöz tartozik. Ha ez nem megy, akkor bukás, ha megy, akkor a továbbiak döntik el a jegyedet.
Bár érdemes lett volna előzőleg utánakérdezni, hogy nálatok mi számít alapvető dolognak.
Simán, még ötöst is kaptam, pedig azt hittem lehetetlen:P
Szerintem kicsit túl van misztifikálva ez a dolog. A tanárok túlnyomó többsége teljesen normális, és reálisan osztályoz.
A legtöbb "mindent tudtam, mégis megbuktatott", "direkt olyanokat kérdezett, ami sehol nem volt a könyvben" stb. dolgok nagy része nem igaz, csak a diáknak könnyebb a tanárt szidni, mint bevallani, hogy ő volt a hülye.
Vizsgáztam már pár olyan tanárnál, akiről nagyon rossz dolgok terjengtek, mégis mindegyik teljesen normális volt.
Szóbeli vizsgán életemben egyszer ért igazságtalanság, akkor is 1!!! jeggyel kaptam rosszabbat, mint amit szerintem érdemeltem volna. Tehát nem a "mindent tudtam, de megbuktatott" kategória.
Ne parázzál, tök felesleges. Ha megtanultad, majd ott eszedbe jut. Ha normálisan elő tudod magad adni, akkor nem lesz semmi gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!