Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen tényleg puskázni...

Egyetemen tényleg puskázni kell, ahhoz, hogy valakinek a diplomája a legjobb értékelésű legyen?

Figyelt kérdés
Elsőéves egyetemista vagyok az ország egyik legjobb egyetemén egy nehezebb kategóriába tartozó szakon (nem mondom el, hogy melyik az, de benne van a középkor óta oktatott 4 alapszakban) és azt látom, hogy mindenki szétpuskázza az agyát. A vizsgák 90%-a írásban van, a zh-k alapból írásbeliek és szinte mindenhol lehet puskázni. Előttem mögöttem mindenki puskázik, utána meg villog az 5-ösével. A szorgalmi időszak első felében keményen készültem 1-1 zh-ra, utánaolvastam extra dolgoknak is és a 3-as szintet ütöttem meg, aztán mikor már sűrűsödtek a dolgozatok, volt hogy már csak egy estém volt felkészülni, vázlatosan átnéztem, semmi extra nélkül, csak szigorúan az odatartozó anyagot és 1-2 dolgot kipuskáztam és 5-ösöket kaptam. Ennek így hosszútávon mi értelme? És úgy tűnik a profok ezzel ki vannak békülve, mert állandóan a puskázási poénjaikkal jönnek, mintha ez már egy bevett szisztéma lenne. Tényleg ezt kell csinálni? Ne érdekeljen semmi ami az anyaggal kapcsolatos, csak írjam le szolgai módon amit kell, akár puskázva is? Ha így van, akkor csak gratulálni tudok a magyar egyetemeknek és a mostani felnőtt generációnak és az ötösömet igen is megszerzem!

2013. dec. 10. 13:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Melyik zh-ra célzol? :D az egy sor kimaradósra, vagy a minden sornál 2 felügyelősre? :D
2013. dec. 10. 21:38
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát, nálunk aki puskázott, se nagyon kapott jelest általában. Mondjuk műszaki területen tanultam. Sokan például komplett képletgyűjteményeket írtak puska gyanánt. Aztán, mikor szembe kerültek a feladattal, gyakran nem tudták helyesen alkalmazni a képletet, ha tudták egyáltalán, pontosan melyik is kell. Az elméletet persze nagyjából ki lehetett puskázni (már ha a vizsgáztató nem olyat kérdezett, amiről ő maga sem nagyon beszélt a félév alatt, sajnos ilyenre is volt példa), de a számítási feladatokat érteni kellett. A tervezési feladatok elvégzéséhez meg aztán pláne kenni-vágni kellett a témát.

Általában az volt a jellemző, ha valaki nagyon penge volt egy tárgyból, az kapott négyest, néha ötöst. A többiek meg hármas szintet ha hozák (ki-ki puskával, ki anélkül).

Az államvizsgán meg nem lehetett puskázni. Csak 4-en voltunk bent egyszerre, egy 5 fős bizottság előtt, kb mint az érettségin.

2013. dec. 11. 04:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!