Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kirúgnak az egyetemről, ha 3....

Kirúgnak az egyetemről, ha 3. féléve nem csináltam meg a tesit?

Figyelt kérdés
Konkrétan a Pannon Egyetemről van szó. Szűrő tárgy?

2013. dec. 5. 13:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm utolsó. Neptununk van, remélem, hogy nem ezen fognak sz@rakodni.. :/ 3x felvett tárgyat mindenképp meg kell csinálni, hiába csak 2 év :(
2013. dec. 5. 17:58
 12/21 A kérdező kommentje:
harmadszor, nem háromszor
2013. dec. 5. 17:59
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha harmadszor vetted fel, mindenképp teljesíteni kell, különben repülsz. Az SZTE-n van ilyen esetben méltányossági kérelem, hogy ne rúgjanak ki, de ahhoz minimum az kell, hogy ne legen a vizsgaidőszakban másik olyan vizsgád, ami nem sikerül. Nagyon egyéni az elbírálás és nézik a tanulmányi eredményt.
2013. dec. 5. 21:29
 14/21 anonim ***** válasza:

Nincs utólagos tárgyleadásotok? Sok helyen kérelemmel le lehet még adni az "ez már sanszosan nem lesz meg" tárgyakat még a vizsgaidőszak előtt (vagy első hetéig).

Csúnyán néznek az emberre, de sokszor bejön.

Meg dékáni méltányossági kérelmet sem szokták nagyon elutasítani. Csak szépen kell megfogalmazni (és megírni, gyöngybetűvel).

2013. dec. 5. 22:34
 15/21 anonim ***** válasza:

Tényleg, ez eszembe se jutott! Nálunk is van késedelmes leadás, az oktatási dékánhelyettesnél kell kérni (a szaktanárral is alá kell íratni, hogy hozzájárul) és valamennyit fizetni kell érte.

Nálunk elég gyakran visszautasítják a méltányossági kérelmet, ha valakinek több 3/3-as tárgya is van az adott félévben, vagy ha több tárgyat is tol maga előtt, de mondjuk még csak másodjára vette fel.

2013. dec. 5. 22:38
 16/21 anonim ***** válasza:
Nálunk meg pont fordítva. A méltányosságit el szokták fogadni (nem sokról hallottam, akinek ne fogadták volna el). De az utólagos tárgyleadást direkt fel is ajánlották a 3/3-as tanulóknak. Emlékszem, volt is nekik valami kisebb konferencia minden félévben.
2013. dec. 5. 23:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Ez az egy tárgyam van, amivel kések, de nekiálltam, remélem, összejön...Hallottam a méltányosságiról, csak lehet, hogy kár lenne elhasználni, bár ha kivágnak, muszáj lesz :D az utólagos tárgyleadásról viszont nem hallottam, utánanézek, köszönöm.
2013. dec. 6. 08:39
 18/21 anonim ***** válasza:
A méltányosságit úgyis csak akkor tudod elsütni, ha már megkaptad a levelet, hogy kivágtak (reméljük erre nem kerül sor). Szóval nem lehet úgymond "elpazarolni". Ez tulajdonképpen egy fellebbezés az elbocsájtás ellen. De ki kell találni valami jó indokot, hogy miért is adják meg az utolsó utáni esélyt. Nálunk a hallgatói önkormányzat egy ötletes húzással elintézte, hogy mindenkinek legyen hivatalosan nehezen megtámadható indoka.
2013. dec. 6. 10:30
 19/21 anonim válasza:
A harmadszori felvétel miatt is kirúgnak és ha nem teljesíted a 3. félévre az első féléves tárgyakat akkor is. A testnevelés 1 első féléves. Minket külön figyelmeztettek a bemutatkozáson hogy ezzel vigyázzunk.
2014. jan. 17. 14:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Nagyon nem aktuális tudom, csak úgy érdekességnek írom le hogy a Pannonon nincs is tárgyfelvételi limit meg hogy a tesi nem szerepel a mintatantervben félévre megadva ezért bármikor elvégezhető a képzés alatt :D
2018. jún. 18. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!