Hogy van ez, hogy SZAKDOGÁHOZ mindenki tesztet akar kitöltetni az emberekkel?
Mert mindig látom, hogy facebookon kuncsorognak tesztkitöltés miatt a kis candidátusok.
Én BME Gépészen végeztem, nekem a szakdogához nem kellett ilyen hülyéskedés, sőt egyik ismerősömnek sem. Mi kaptunk egy feladatot és azt meg kellett oldani. De ahogy látom, a könnyebb iskolákban a szakdogának ez a közvélemény-kutatás valami esszenciális része. Gondolom azért, hogy valami statisztikai varázslatot is kelljen csinálni a szakdogába ne csak a rizsából álljon ki....
Mondjuk ha úgy nézem az én szakdogámba is volt adathalmaz, csak épp azt nem emberektől kértem be, hanem mérőműszertől, olyan 1000 mérési pontot :D
Igen kedves előző, valóban orvosin is lehet a magtudon szerencsétlenkedni, normális tudomány helyett, és kérdőíveket töltögettetni...
Én is orvosira járok, és meg kell nyugtatnom, a társaságot, hogy a kérdőíves szakdogák általában az orvosin a vicc kategóriába tartoznak.
Tipikusan annak az esete, amikor a BME-s kretén (tisztelet a kivételnek) lenézi a bölcsészeket. A bölcsész szakdolgozatoknak is van hipotézise, amit - ha úgy tetszik - mérésekkel kell alátámasztani. Ehhez szépen meg kell szerkeszteni a kérdőívet, kitöltetni emberkékkel, majd SPSS-ben, vagy más hasonló programban ki kell értékelni. Tudniillik némely bölcsész tanul pl. matematikai statisztikát és nem csak rizsázásból áll az élete (meg a szakdogája).
Egyébként meg szívességet teszel azzal, ha nem töltesz ki semmilyen kérdőívet, mert az arcoddal úgyis csak ferdítenéd a statisztikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!