Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem késő átiratkozom még?...

Nem késő átiratkozom még? Vagy felesleges? Szakközépből is mehetek Egyetemre?

Figyelt kérdés

10.-es vagyok egy elég alacsony színvonalú, "vidéki" szakközép iskolában. Mostanában egyre jobban foglalkoztat a tovább tanulás kérdése, és konkrétan már ki is néztem álmaim iskoláját, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudomány Karára szeretnék bekerülni. Anyagi háttér, minden adott. Viszont olyat hallottam, hogy ahhoz hogy oda bekerüljek, gimnáziumba kell járnom, mert szakközépből nem fognak felvenni. Megnéztem, és a felvételiben az utolsó két év jegyei számítanak (11,12 osztály). Hogyha a jövő tanévet egy viszonylag erős, jó hírű gimnáziumban kezdeném(jegyeim alapján szerintem átvennének), akkor van esélyem még bejutni az általam kinézett Egyetemre? Vagy felesleges? "Csak" többlet pontnak számít a jó gimnázium, vagy alap feltétel? Ha maradok a jelenlegi iskolámban esélyem sincs bekerülni, még szín 5-ös érettségivel + év végi jegyekkel sem?

Köszönöm annak, aki veszi a fáradtságot és értelmes választ ad.

2013. nov. 24. 18:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy a felvétel szempontjából, hogy milyen típusú középiskolában tanultál.

De a bejutás csak egy dolog. Ott aztán benn is kell maradni.

2013. nov. 24. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!