Ha olyan nagy a szegénység Mo. -on, akkor hogyan lehet, hogy minden 2. tini zsebében iPhone, vagy S4 van, hetente buliznak, sok pénzt költenek italra, cigire, taxira (buli után), a legújabb divat szerint öltözködnek?
Ez nagyban függ attól, hogy milyen körben mozogsz! Én fővárosi vagyok, a környezetem nagy részére igaz, amit írsz, de ha "mélyebbre" megyek, már kevésbé vagyonosak az emberek, sőt...
Persze az igazán mélyszegénységben élők nem nagyon kerülnek elő, mert eléggé elszigetelten élnek.
(Az ájfónos, de gatyából kilógó s.ggűek pedig külön kategória :D)
Nagyon sok ember esetében megy a rongyrázás de nincs tartalom mögötte.
A telefon a bulik stb. státuszszimbólumok. Akiknek ezek fontosak, azok inkább nem esznek, de megszerzik ezeket. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben a szülők életszínvonala esik drasztikusan csak azért, hogy az elkényeztetett csemetének mindene meglegyen.
Egyébként érdemes az ilyen iPhone fanoktól megkérdezni, hogy hol voltak nyaralni. gyakran a válasz az lesz, hogy sehol. Nekem egy Nokia 6610i-m van, de nem volt az elmúlt húsz évben olyan év, amikor ne nyaraltam volna külföldön.
ma 14:47
Azzal a logikával amit itt leírtál az amit te művelsz az ugyanúgy rongyrázás, csak neked a külföldi nyaraláson van a prioritás másnak meg az i cuccokon. Ráadásul még te nézed le a másikat azért, mert ő inkább telefont vesz és ugyanazt a pénzt nem költi el egy-két hét alatt külföldön egy nyaralásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!