Hány nyelvet tanul az átlag tinédzser egy iskolában?
Én 4 éve érettségiztem. Az iskolában 3 nyelvet tanultam a magyar nyelv mellett:
- román: Erdélyországban ez hivatalos nyelven, így ezt tudni kell.
- angol: középszinten elsajátítottam
- német: a német tudásom még átlagosnak sem mondható
1-4.
Van, aki csak első gimiben kezdi az első idegen nyelvet és a társalgási szintig se jut el 4 év alatt.
Minden attól függ, mennyire célirányos tanáruk van és milyen az iskola szellemisége. Van, ahol kiközösítik azt, aki kicsit is tanul és nem link, másutt meg a nemtanulás a ciki, és az, ha nincs még nyelvvizsgád elsőben.
Vannak kéttannyelvű iskolák, ahol az első évben csak a nyelvet tanítják, és utána a gimiben a tárgyak felét az idegen nyelven. azért az egy felsőfokú tudást hoz az adott nyelven.
Én kettőt tanulok jelenleg. Angolt és németet, a német az első nyelvem, emelt szinten. Angolból már középfokú nyelvvizsgám van, ezért kínszenvedés, hogy jelenleg kezdő anyagot veszünk, a németet teljesen az elejéről kezdtem szeptemberben. Középfokú német nyelvvizsga és egy emelt szintű nyelvérettségi a cél 12.-re, a felsőbb éves németesek lazán megcsinálták, ez biztató. :)
15/L (most vagyok kilencedikes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!