És a "művészekkel" mi a helyzet?
Annyi fórumon lehet olvasni a bölcsészek, meg a "reálosok" közti huzavonákról, egymás lenézéséről meg a munkaerőpiac siralmas helyzetéről (elég a mekdonálcos vicceket említenem meg a tarisznyás, ingyenélő bőcsészek sztereotípiát, de ebbe nem mennék bele.)
Mi a helyzet a fotográfusokkal,textilesekkel,webdesignerekkel,grafikusokkal,színészekkel,látványtervezőkkel,zenészekkel,keramikusokkal,szobrászokkal és még sorolhatnám? Ezek szerintem nem "himi-humi" szakok, képesség kell hozzájuk és tehetség. Mennyire kamatoztatható szerintetek a kreativitás, nyelvismerettel megspékelve, szerintem egy talpraesett és tehetséges művész elindulhat bármerre a világban.
OFF
Bármit írsz le fognak nézni. Ez már csak ilyen. Azzal kompenzálják a saját sikertelenségüket, hogy a másik szakját ócsárolják.
ON
Ha valaki tehetséges, igazán kiemelkedő és ahhoz is van érzéke, tehetsége, hogy megragadjon minden lehetőséget és használja az elé kerülő dolgokat, akkor szerintem édesmindegy, hogy humán vagy reál dolgokat művel, művészirányultságú-e. Csak tudja csinálni, legyen jobb, mint a többi, és ne álljon le vitázni, veszekedni... Ugyanis akkor már elveszett, akkor már csak tátog, azt hiszem, és siratja a seggét, hogy kicsúszik alóla minden.
Buta kötözködők mindig is voltak, vannak, lesznek.
"Ezek szerintem nem "himi-humi" szakok, képesség kell hozzájuk"
Nincsen "himi-humi" szak.
Végig lehet linkeskedni a mérnökképzést is (az eredmény egy pocsék mérnök lesz, aki max. művezetőként fog ugrálni egy gyárban, ha ki nem rúgják), meg egy bölcsészképzést is (az eredmény egy túlképzett titkárnő lesz). Meg lehet tanulni szorgalmasan egy mérnöki szakon is (az eredmény egy újító, feltaláló szakember lesz, vagy fejlesztőmérnök, tervező stb.), meg bölcsész szakon is (az illetőből egyetemi professzor lesz, vagy profi tolmács, vagy sztárújságíró). Egy tehetséges és keményen dolgozó művészből keresett és akár kőgazdag formatervező, belsőépítész stb. lehet. Egy link művészpalánta majd idétlen reklámfilmek készítésénél fog gályázni.
Nincsenek link szakok, csak link emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!