Mitől számít egy iskola elitnek?
Figyelt kérdés
Értem, hogy sokat kell tanulni, és erős az iskola, de honnantól neveznek valamit elit iskolának?2013. nov. 9. 12:07
1/8 anonim válasza:
magas színvonalú oktatás folyik, az egyetemre felvettek aránya magas, a diákok tanulmányi versenyeken rendszeresen részt vesznek és kiváló eredményeket érnek el, tehetség gondozást végeznek, és még egyebek.
3/8 anonim válasza:
Nem kerül sokba. A legjobb gimnáziumok, amiket elitnek hívnak, nem fizetősek. (Apáczai, Fazekas...)
4/8 anonim válasza:
De például a tankönyvek, egyéb iskolai dolgok többe kerülnek. Egyik volt osztálytársam ment egy, a helyinél elitebb suliba, ahol nem annyiba fáj az oktatás, mint nálunk...
5/8 A kérdező kommentje:
Igazából én is elit iskolába jártam, és fizetni nem kellett (kifejezetten pénzügyi gondokkal küzdött a suli), csak elgondolkodtam, hogy mikortól jelentheti ki ezt magáról egy iskola.
2013. nov. 11. 17:39
6/8 A kérdező kommentje:
Nálunk amúgy voltak olyan tankönyvek, amelyeket nem lehetett megvenni, mondván kevés suli diákjai érik el azt a szintet, szóval abszolút beleszól az állam, hogy mennyiért vehetnek könyveket. legalábbis egy idő után beleszólt. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy ezt egy suli önkényesen kijelentheti-e magáról, vagy úgy valaki adja neki a címet.
2013. nov. 11. 17:40
7/8 anonim válasza:
Nincsenek így definiálva, hogy mik az elit iskolák. Tehát ez nem egy konkrét cím, amit különböző feltételekhez kötnek. Viszont most már vannak a tehetséggondozó iskolák, azt hiszem, ott már objektíven felmérték a dolgokat, és ez alapján döntötték el, hogy melyik iskola az. Bár ebben nem vagyok teljesen biztos, javítson ki valaki, ha tévedek.
8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi mindenkinek!
2013. nov. 11. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!