Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nagyon gáz ha más valamit...

Nagyon gáz ha más valamit kezdenék el tanulni egyetemen? Sokat veszítek így?

Figyelt kérdés
Szóval most vagyok elsős egy nyelvi szakon, de nem is tudom igazán mi érdekel. Gimiben jó voltam eléggé nyelvekből így evidensnek tűnt, hogy ebből megyek majd tovább. De most úgy érzem baromira nem érdekel az egész, nem tudom, mit akarok, elkezdenék valami mást. Itt elég nem jó a közösségi élet, barátaim sincsenek, de talán csak azért mert eleve rossz szájízzel megyek mindig be mert úgy nincs kedvem az egészhez. Nem is annyira kemény mint egy egyetemtől vártam, így csak tengek-lengek, ez sem való nekem. Sokat veszítenék, ha jövőre másik egyetemet kezdenék, esetleg ebből átmennék levelezőre?
2009. nov. 15. 23:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudod én is így vagyok ezzel, csak én már másodéves vagyok. Ha tényleg van olyan, ami sokkal jobban érdekelne akkor még válts most, még nem késő. De mindenképpen nézz utána alaposan a szaknak, nehogy azzal is úgy járj mint a nyelvi szakkal.
2009. nov. 15. 23:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is válts a következő évben, még egyáltalán nem késő, egy csomó elsős egyetemista úgy megy egyeteme, hogy már eleve "elbukott" két évet valamilyen OKJ-s képzés miatt.Egyébként én is így vagyok mint te, csak én azon gondolkozom nagyon, hogy átmenjek-e anglisztikára. Bocsi hogy kérdést teszek fel ide,de nem tudnád megmondani, hogy neked a nyelvi szakon konkrétan mi nem tetszett?

2009. nov. 16. 13:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Én pont anglisztikás vagyok! Őszíntén szólva, nem az amire számítottam, nem tudom megmondani, miért. Nem valami kemény, szóval ha téged nem motivál ha nem olyan pörgős, akkor szerintem ne gyere nyelvi szakra!

Meg én igazából céltalan vagyok jelenleg, nem tudom mit akarok csinálni.

Lehet, hogy halasztok, vagy OKJ vagy másik egyetem.

Passzív félévvel szerintetek lehet diákmunkázni?

2009. nov. 16. 14:23
 4/5 anonim válasza:

Barátom,mintha csak én irtam volna ezt a kérdést:D... csak másodéves vagyok anglisztikán és átérzem a fájdalmad :D . Szintén nem erre számítottam, és még nem tudtam rájönni mit is szeretnék tanulni, de még jó,hogy felvételi határidö után jutott az eszembe hogy jogra kéne menni,mert azota rájöttem,hogy az sem lenne jó...de nekem az a véleményem,hogy inkább veszits most egy évet,minthogy egész életedben ezzel a diplomával szenvedj...egyébként nekem már olyan szinten rossz ez az angol,hogy elhanyagolom az órákat is,meg mindent. És tényleg ez a legrosszabb benne,hogy nem igazán vagy kényszeritve hogy keményen tanulj...Passzívan diákmunkázni szerintem nem lehet,mert nem adnak ki jogviszony igazolást...

De mindenképp keress valami mást...szerintem nem éri meg,ha egyszer nem szereted...egyszer élsz és ne erre pazarold tovább az idöd,hanem találd meg ami érdekel...

2009. nov. 20. 23:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Még nem késő váltani, egy egyetemi diplomát meg lehet 10 félév alatt csinálni, és 12 félév az államilg támogatott.

Passzív hallgatóként lehet diákmunkát végezni, ha NAPPALIS vagy, én is dolgoztam így és jó helyen, mert szinte kötetlenül tudtam vállani a melót, szemben az aktív hallgatókal. Ha levelezőre váltassz, akkor nem végezhetsz diákmunkát.

2009. nov. 28. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!