Mi határozza megy hogy egy iskolában, egy osztályra melyik köznevelési törvény vonatkozik?
Egy 11. NYEK évfolyamról lenne szó.
Megköszönném a segítségeteket. Üdv
Mindig az érvényben levő. De annak a végén ott van, hogy mi az, ami felmenő rendszerben érvényes, mi az, ami a korábbiakra még nem, már nem, stb.
De ha elárulod, pontosan mire vagy kíváncsi, tudok segíteni. Akár priviben is.
Köszönöm a gyors választ.
Igazából az igazgatóhelyettest már megkérdeztem, ő azt mondta (nem teljesen biztos benne, azt mondta még utánanéz pontosan) hogy előrehozott érettségi megszűnt, így az osztályozó vizsga is szükségtelenné vált. Akik most ténylegesen 11.-edikes ők még tehetnek, de mi 11. NYEK már nem. De nem teljesen biztos benne, azt mondta utánanéz.
Én meg gondoltam utánanézek én is a köznevelési törvényben. Nem várom el hogy megmond, de véletlenül nem tudod hol van benne az erre vonatkozó passzus/rendelet/akármi?
Köszönöm a segítséged, üdv
Attól, hogy szerinte értelmetlenné vált, nem tilos :) HA kéred, engedélyeznie kell.
De egyébként ezért szokták letenni, hogy érettségizhessenek belőle.
Viszont ha az ember időt akar spórolni meg energiát, érdemes megcsinálni, mert akkor lyukasórái lesznek, amit másra fordíthat.
Az előrehozott érettségi testnevelésben mindenki számára megszűnt.
Osztályozóvizsgát valóban akkor rendez egy iskola, ha ennek értelme van. Ilyen lehet az érettségi, fakultációváltás, iskolaváltás, magántanulói státusz, hosszú betegség, külföldön töltött tanév stb. Tehát csak úgy szórakozásból nem, de ha van rá komoly indokod, akkor kérvényezheted.
Ha viszont nem akarod elfogadni a normál úton kapott év végi osztályzatot, akkor jelentkezhetsz független bizottság előtti vizsgára, időben a tanév vége előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!