ZMNE vagy BME? Ti hogy döntenétek?
Mivel a kérdés a BME-gépész MSc-ről szólt, ezért arról. Én máshol tanulok gépész BSc-én és korábban megfordult a fejemben, hogy BME-én folytassam az MSc-ét, hogy több helyről legyen végzettségem, aztán meglehetősen utána jártam a dolognak hivatalos információk meg ismeretség révén. A hivatalos részének is meg a valóságnak.
A hivatalos rész szerint a felvételin pontok szerint történik a besorolás, melyek állnak BSc-és tanulmányi átlagokból meg felvételi elbeszélésből plusz szakmai meg tudományos tevékenységekből. A korábbi ponthatárok olyanok voltak, hogy gyakorlatilag zseninek kell lenned, mert 4 egész fölötti átlag kéne úgy zusammen meg felvételi elbeszélésen közel max pontot kéne kapnod minden szempontra.
A valóság meg az, hogy aki máshonnan jött és esetleg 4-es fölötti átlaga(amit csak legendákból sem hallottam hogy van ilyen, bár biztos van csak szó szerint néhány ember lehet ilyen egy egyetemen), annak nyilván nem fognak a felvételi elbeszélgetésen max pontokat adni, mert nem volt korábban bme-és. Aki meg bme-és az meg mérföldekkel könnyebben bekerül valahogy. Tehát röviden valahogy így néz ki a helyzet.
Úgyhogy egy Tony Stark-nak kéne lenni, hogyha valaki máshonnan szeretne oda menni gépész MSc-re vagy még ismeretség játszhat vagy zseni vagy.
Hát igen,gépésznek sokan akarnak menni,szóval nem könnyű. Amúgy valahogy ez logikus,hogy a saját intézményében tanított diákokat preferálják,de szerintem ez máshol is így van,mert azokról tudják,hogy mit tanultak,és mit tudnak már (meg félig meddig kollegák). Ezt én is elvárnám,ha a saját egyetememre szeretnék jelentkezni msc-re.
Visszatérve a kérdéshez:
Szerintem megpróbálhatod a bme gépészt,de ha te jobban akarod a hadtechnikai mérnököt,akkor menj arra. Ha meg mindenképp akarsz msc-re menni utána gépésznek,akkor vagy alapból gépészre menj bme-re,vagy gondolkozhatsz külföldi gépész msc képzésen is. Mindenesetre én azt vallom,hogy nem érdemes más szakra menni msc-n,mint amit bsc-n tanul az ember. (nem tudom,hogy itt a hadtechnikai mérnök mennyire fedi a gépészmérnöki szakot,de biztos nem teljesen fedi le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!