Államvizsgára ki mennyi idő alatt készült fel? Általánosságban mennyi idő kell, hogy jól felkészüljünk?
Ugyan már! Egy hét alatt maximum valami kis büfészakon lehet felkészülni államvizsgára! Nálunk egy szigorlatra többet kellett tanulni.
Az az igazság, hogy erre nem lehet konkrét időt mondani. Függ attól, hogy mennyire tanultad meg az anyagot akkor, amikor vizsgáztál belőle. csak átpuskáztad magad kettesekkel a vizsgákon vagy tényleg megtanultad, amit kellett. Első esetben nyilván sokkal több idő kell.
Én legalább 3 hetet foglalkoztam az intenzív felkészüléssel. Mondjuk nem a kettesre hajtottam.
Kedves Második válaszoló, ha az "ugyan már" felkiáltásod nekem szólt (Első válaszoló vagyok), akkor elmondanám, hogy jogi egyetemről beszéltem, és négy vizsgánk volt, több hetes különbségekkel elosztva, így jött ki az így utólag kiszámolva még jóval több is, mint hat hét, ugyanis:
1. közig-alkotmányjog államvizsga előtt három hét felkészülés
2. jog- és állambölcselet államvizsga előtt két hét felkészülés
3. polgári jog államvizsga előtt három hét felkészülés
4. büntetőjog államvizsga előtt két hét felkészülés.
És ez központilag így van beosztva, kevesebb idő nem is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!