Mennyi a Semmelweis Orvosi Egyetem-en a tandíj?
tanulj jól és felvesznek. a bejutáshoz elég egy-egy jó biosz-kémia érettségi (min. 92-95%) egyik legyen emelt szintű, + 1 nyelvvizsga. amugy meg költségesen se olyan hűdealacsony a ponthatár, jövőre sztem 400 körül lesz.
ha nem vagy jó tanuló, menj a POTE-re, ott csak 240 a ponthatár ÁOK-n kölségesen, de max félévig birnád ha már a bejutás is alig megy ( főleg a SOTEen). bocsi, nem akarlak megbántani meg semmi, de jól gondold meg, mert ha bejutsz, az még igazábol semmi, bentmaradni az igazi kihívás. és számolj azzal is, hogy a könyvek iszonyatosan drágák orvosin, főleg a legelején a sok anatómia könyv (van olyan ami 50ezer ft)
na bocsi, előző vagyok csak véletlenül rákattoltam a küldésre de még irni akartam hozzá :D
szóval ha érdekelnek dolgok a SOTEel kapcsolatban irj nekem nyugodtan, mert sok infóval tudok szolgálni :D
Szia!
Engem nagyon érdekelne néhány információ róla. Valami e-mail címet vagy valamit tudnál adni?
Nagy segítség lenne. Köszönöm
Hát leginkább a bejutással kapcsolatos dolgok és az érdekelne, hogy tényleg annyira nehéz és megviselő oda járni? Marad e valamennyi szabad idő, hogy egyáltalán egy átlagosan tanuló 4-5 diáknak is van esélye bekerülni oda és bírja vagy esetleg inkább a kitűnőknek van nagyobb esélye. Tudom legyen meg a pontszám stb. Csak érdekelnének ezek a dolgok, hogy van e értelme bele vágni, megéri e. Sokat segítenél.
Köszönöm
Semmelweisre még a legjobb agyak is szinte másodjára jutnak be..Szóval a gimi kitűnő nem elég.Kell 2 középfokú,vagy egy felsőfokú nyelvvizsga(nekem 1 közép,és 1 ffokúm van).És igen,idén államira 434 volt a ponthatár,költségtérítésesre pedig 389.Oda sem egyszerű bejutni.Jelenleg 975.000FT/félév,ez váltzohat,összesen 12 félévet kell ifizess.De ha jól tanulsz,és eléred a 3,5 átlagot(rohadt nehéz orvosin elérni),akkor átjuthatsz államira.Első 2 évben(4 félév) még NEM!
drBrunette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!