Van angol-spanyol szak a Babes-Bólyai egyetemen? Vagy bárhol, akár Magyarországon.
Na akkor most fordítsd is le.
Én egyébként az angolt szeretném fő tantárgyként tanulni, de szeretném párosítani spanyollal. Mert olyan van hogy angol-román, angol-magyar, de engem ezek nem érdekelnek.
Felvételi eljárás során jelentkezel anglisztikára. Ha felvesznek, az egyetemen választhatod mellé minorként a spanyolt, és így máris kettőt tanulsz.
Ha megjelenik, vedd meg a Felvételi Tájékoztatót [vaskos könyv], és keresd ki, hol indul anglisztika alapképzés.
"Az úgynevezett minor szak fontos szerepet tölt be az egyetemi képzésben. Olyan szakokat neveznek így, amelyekre nem a rendes felvételi eljárásban, hanem már az egyetemi BA tanulmányok közben, egy tanult főszak mellett lehet jelentkezni. A minor szakos képzés azonban mindig kisebb óraszámban kínál tárgyakat mint a főszak [...]. Ugyanakkor a minor szak kreditjei bizonyos feltételekkel a főszakos kredites keretbe is beszámolhatók, amennyiben a hallgató valamilyen más minor szak vagy szakirány alternatívájaként végzi."
- ezt a Miskolci Egyetem egyik lapján találtam a BA [bölcsész] minorokról, tájékoztatásként -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!