Átjelentkezés Semmelweisről PTE-re, hogyan?
Meg kell várnod az év végét, mert 2 lezárt félév kell hozzá.
Fizetőre vesznek csak át, és valamilyen(minden egyetem más átlagot kér minimálisan az átvételhez, -általában 3,5-öt szoktak kérni minimum)
A PTE ETK TO-ra kell beadnod az átvételi kérelmedet (szokott lenni ilyen formanyomtatvány a honlapon, azon le van írva hogy az indexen kívül még mit kérnek ha kérnek az átvételhez)
Nem tudom, hogy az első válaszoló honnan veszi az infóit, de az orvosi karokon modulváltáskor vannak átmászkálások, államiról államira. Szerintem az ETK sem más ilyen téren.
Egyébként szerintem a legegyszerűbb az, kedves kérdező, hogy újrafelvételizel, majd elfogadtatod a teljesített tárgyakat.
Első válaszoló vagyok.
Kedves 2. válaszadó onnan veszem hogy átvételnél azaz alap hogy költségtérítésesre vesznek csak át alapértelmezetten.(minden egyetem tanulmányi év vizsgaszabályzatában ez szerepel)-egyébként tényleg az új felvételi utána kredit elfogadtatás sokkal egyszerűbb megoldás-
Ez alól az orvosi karok sem kivételek. Az már más kérdés, hogy több az esélye hogy legyen üres állami hely egy orvosi karon menetközben, mint egy büfé szakon ahonnan nehéz kibukni.
Viszont ha van megüresedett állami ösztöndíjas hely, azaz valaki kibukott vagy abbahagyta a sulit akkor tudnak csak államira átvenni.
PTE idevágó szakasz a következő:
9) Az átvételt nyert hallgató költségtérítéses vagy – a Kar döntése alapján, a rendelkezésre álló be nem töltött államilag támogatott helyre történő átvétellel – államilag támogatott formában folytatja tanulmányait. Amennyiben az átvételt nyert hallgató költségtérítéses formában folytatja tanulmányait, miután az Egyetemmel hallgatói jogviszonyt létesített, az Egyetem többi költségtérítéses hallgatójával megegyező módon kérheti a térítési és juttatási szabályzat szerint államilag
támogatott képzésben megüresedett helyre történő át
helyezését.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!