Leérettségizhet valaki úgy, hogy csak általános iskola 8 osztályt végzett, de nem járt középiskolába 4 éven át?
Gyanítom, hogy hazudik az illető...
Azt állítja, hogy úgy leérettségizett, hogy 18 éves, viszont középiskolába nem járt, általánost is csak nem rég végezte el sorozatos bukások miatt.
Van erre módja vagy jól sejtem, hogy kamu?
Biztos hogy kamu :D Csak úgy lehet érettségizni, hogy előtte gimnáziumba vagy középiskolába járt 4 évet. Persze van olyan is hogy szakma után érettségizik valaki, 2-3 év alatt megszerezhető érettségiről is hallottam már, de ezek sem adják olyan könnyen az érettségi megszerzését.
És itt megemlíteném, hogy az ecseri piacon pénzért érettségit és diplomát is szerezhet az ember, még tanulnia sem kell ezért :D
Tehát ha azt mondja nekem, hogy leérettségizett és szakmája, állása is van ilyen előélettel, akkor tuti kamu, ha jól értem? :)
Olyan ugye nem lehet, hogy megunták általánosban, hogy ott vesztekel és csak úgy simán továbbengedték középiskolába?
"Érettségi vizsga a tanulói jogviszony keretében, az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt abból a vizsgatárgyból tehető, amelynek a helyi tantervben meghatározott követelményeit az érettségi vizsgára jelentkező teljesítette, tudását osztályzattal értékelték, és ezt bizonyítvánnyal igazolni tudja."
Vagyis ha nincs középiskolai bizonyítványa, nem érettségizhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!