Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mik a következményei 4 igazola...

Mik a következményei 4 igazolatlan napnak?

Figyelt kérdés

Nem úgy értem hogy az adott iskolában, hanem úgy általában van-e erre valami szabály? Figyelembe véve, hogy akiről szó van az gimibe jár és elmúlt 18.

Légyszi, ha lehet ne itélkezzetek, amúgy sem rólam van szó... :)

2009. nov. 8. 23:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
mázlista, ez a 7 is jól kezdődik
2009. nov. 9. 01:52
 22/35 A kérdező kommentje:
Na igen, de pénteken este hatra érek csak haza úgyhogy megfizetem a hétfőt xD
2009. nov. 9. 01:53
 23/35 anonim válasza:

18 alatt mindenki tanköteles..

Nem napoktól függ, hanem mulasztott órák számától.. 10 m. óra után kap a szülő értesítőt, másik 10. m.óránál is kap egyet, majd a 20.-nál feljelentenek a közjegyzőnél és ott vagy megbaxnak vagy nem. Büntetlen előélettel és egy kis lelki ráhatással nem ;D

Ha elmúlt 18 akkor szerintem simán csak kibaxák, hogy ha sokat hiányzik.. Az is attól függ, hogy mennyi a "kötelező" óraszám.. ha azt túlléped akkor meghúznak / kirúgnak, de ha rendszeresen nem jár suliba a delikviens akkor kirugják..

2009. nov. 9. 01:59
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

valamit valamiért

Közben megtaláltam a vonatkozó rendeletszöveget, háát, nem a legjobb. De szerintem nem kell izgulni, az igazgatók se biztos, hogy fejből tudják:

A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet 28.§ (2) bekezdése értelmében megszűnik a tanulói jogviszonya - a tanköteles kivételével - annak a diáknak, aki igazolatlanul harminc tanítási óránál többet mulaszt. Ennek feltétele azonban, hogy előzőleg az iskola a tanulót, kiskorú tanuló esetében a szülőt legalább két alkalommal, írásban figyelmeztesse a következményekre.

2009. nov. 9. 02:00
 25/35 A kérdező kommentje:
Hát kiszámoltam, ez 20 óra volt...
2009. nov. 9. 02:03
 26/35 anonim ***** válasza:

hű...

őszintén, kezdtem megijedni...

akkor most már nagyon legyetek észnél, messze még a május.

2009. nov. 9. 02:06
 27/35 anonim ***** válasza:

napi 5 óra, az nem is túl sok

és még panaszkodtok, hogy milyen megterhelő a suli :)

2009. nov. 9. 02:08
 28/35 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak sokszor maradnak el órák, de legalább azon az 5-6 órán keményen tanítanak. :D
2009. nov. 9. 02:10
 29/35 anonim ***** válasza:

nagyon helyes :)

hol van ez a kemény suli?

2009. nov. 9. 02:18
 30/35 A kérdező kommentje:
Érden :D
2009. nov. 9. 02:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!