Mik a következményei 4 igazolatlan napnak?
Nem úgy értem hogy az adott iskolában, hanem úgy általában van-e erre valami szabály? Figyelembe véve, hogy akiről szó van az gimibe jár és elmúlt 18.
Légyszi, ha lehet ne itélkezzetek, amúgy sem rólam van szó... :)
18 alatt mindenki tanköteles..
Nem napoktól függ, hanem mulasztott órák számától.. 10 m. óra után kap a szülő értesítőt, másik 10. m.óránál is kap egyet, majd a 20.-nál feljelentenek a közjegyzőnél és ott vagy megbaxnak vagy nem. Büntetlen előélettel és egy kis lelki ráhatással nem ;D
Ha elmúlt 18 akkor szerintem simán csak kibaxák, hogy ha sokat hiányzik.. Az is attól függ, hogy mennyi a "kötelező" óraszám.. ha azt túlléped akkor meghúznak / kirúgnak, de ha rendszeresen nem jár suliba a delikviens akkor kirugják..
valamit valamiért
Közben megtaláltam a vonatkozó rendeletszöveget, háát, nem a legjobb. De szerintem nem kell izgulni, az igazgatók se biztos, hogy fejből tudják:
A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet 28.§ (2) bekezdése értelmében megszűnik a tanulói jogviszonya - a tanköteles kivételével - annak a diáknak, aki igazolatlanul harminc tanítási óránál többet mulaszt. Ennek feltétele azonban, hogy előzőleg az iskola a tanulót, kiskorú tanuló esetében a szülőt legalább két alkalommal, írásban figyelmeztesse a következményekre.
hű...
őszintén, kezdtem megijedni...
akkor most már nagyon legyetek észnél, messze még a május.
napi 5 óra, az nem is túl sok
és még panaszkodtok, hogy milyen megterhelő a suli :)
nagyon helyes :)
hol van ez a kemény suli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!