Orvosisok segítségét kérném! Nagylányom a pécsi Babits gimibe megy majd felvételizni. Próbáljuk az orvosi felé terelgetni. Babits emelt angol vagy biológia-fizika szak? Dilemmám:ha nem sikerül majd az orvosi akkor nem tud mit kezdeni a bio-fizikával.
Tudom, hogy már nem aktuális az, hogy melyik szakot válassza a lányod, de talán tudok segíteni.
Az az igazság, hogy tapasztalataim szerint nincs olyan nagy hatással a szak arra, hogy utána milyen egyetemre mehet az ember. Már csak azért sem, mert biológia-kémia szakon is tanul majd nyelvet, úgyhogy angolul fog tudni, ha meg az angolt választotta, akkor kötelezően azt hiszem 2-2 év biológia és kémia, és ha érdekli, akkor felveheti fakultációként, ott majd felkészítik az érettségire, amivel majd jelentkezhet orvosira.
Én a Szent László gimnáziumba jártam, ott így volt, de szerintem a Babitson se lehet sokkal különbözőbb. Én biológia-kémia szakos voltam, mégis sikerült felsőfokon nyelvvizsgáznom angolból, és több osztálytársammal is elég szépen szerepeltünk az angol OKTV-n, annak ellenére, hogy nem a miénk volt az iskola legjobb angol tanára. Akik meg emelt angolosok, azok közül is elég sokan faktolnak biológiából vagy kémiából, esetleg mindkettőből, ott ugyanazt megtanulják, amit mi... annyi a különbség, hogy mi kényelmesebben tudtunk haladni az anyaggal, és többet gyakorlatoztunk, de ezt fakton úgyis bepótolják majd :)
Lényeg a lényeg... ha az emelt angolt választottátok, és később a lányod kitalálja, hogy orvos akar lenni, vagy éppen fordítva, még koránt sincs minden veszve :) úgyhogy a szak nem "skatulyázza" be az embert ilyen brutálisan :) Mindegy milyen szakra megy, ő dönti majd el, hogy milyen tárgyakból akar érettségizni stb.
Remélem valamicskét segítettem :)
Hát én emg azt nem tudom, hogy te hol élsz, kedves utolsó.
Igenis láttam csóró orvost.
aki meg nem csóró,a z meg szinte egész héten ügyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!