Joghallgatók! Ti mennyit szoktatok tanulni általában? Nagyon nehéz a jog?
Én már befejeztem, de azért válaszolnék. :)
ELTE-re jártam, öt év alatt végeztem, cum laude-val.
Szorgalmi időszakban nem voltam valami szorgalmas :), a zh-kra tanultam általában csak, előre a vizsgákra nem nagyon.
A vizsgaidőszakokat viszont végigtanultam, olyan napi 5-6 órával, és 90%-ban minden elsőre sikerült. (Volt pár bukásom persze, de szerintem mindenkinek... Ill. egy fiút ismerek, aki asszem egyszer sem bukott. :D)
Az a kb. 6 hetes vizsgaidőszak, napi 5-6 óra tanulással viszont nagyon intenzív és nagyon fárasztó volt. Iszonyatos koncentrálást igényelt. Igazából van, aki napi 8-10 órákat tanult, szóval ez nem számít soknak, de tényleg borzalmasan odakoncentráltam: nem volt közben zene, mászkálás... pihenés se nagyon.
Az elte-n a legkeményebb a jog, a többi egyetemen könnyebb teljesíteni a tárgyakat.
Én azt vettem észre, hogy akit érdekel, és ráérez a jog logikájára, a képes rendszerezni, és hajlandó gondolkodni, annak sokkal könnyebben megy. Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik elit középsuliból jöttek, marha jó eredménnyel, versenyeken jó helyezéssel, és nagyon rosszul megy nekik, szenvednek, és ott is hagyták közülük sokan.
Sokan azt gondolják, hogy magolással minden könnyebben megy, néha beválik, de sokszor nem.
Szorgalmi időszakban nem árt napi 1 órát tanulni, hétvégén többet, akkor jó eredményt is el lehet érni.
Első vagyok: természetesen sosem magoltam! Elítélem és utálom a magolást.
Értő tanulásról van szó.
Magolással valószínűleg több idő lett volna, legalábbis nekem mindenképp, mert az nagyon nem megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!