Kommandós szeretnék lenni de Iskola?
Elég az érettségi, utána majd pedig a külön kiképzés.
Ezt mondta nekem egyik ismerősöm.
Olyan középiskolát válassz, ahol van rendészeti képzés; mondjuk ez önmagában nem elég, jól is kell tanulj. Ha megvan, leérettségizel, utána pedig mehetsz valamelyik rendészeti szakközépiskolába (5 helyen van ilyen: Miskolc, Szeged, BP Adyliget, Körmend és Sopron ha minden igaz). Azt elvégzed, 2 évet köteleznek rendőri szolgálatra valahol, ahová beosztanak, és ha tényleg kommandós akarsz lenni, akkor maradsz még 1 évet, mert 3 év rendőri szolgálat a minimum, hogy bekerülhess. A pszichikai meg a fizikai rész csak ez után következik. Ajánlatos élsportolónak lenni valamiben (nyilván nem sakkban), de az is elég, ha szeretsz sportolni, mert akkor a mozgás számodra nem ismeretlen. De eljön majd mindennek az ideje, én inkább azt mondom, egy olyan középsulit válassz, ami nem rendészeti, mert általában oda az alja jelentkezik. Nem szégyen, ha egy jó gimnáziumból mész tovább rendőrnek, én is ezt csináltam.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!