Mi az, hogy "gyakorló" általános iskola? Debrecenben az Arany János gyakorló általános iskoláról írnátok?
Sosem láttam hátrányát, persze ettől még lehet, hogy van. Mindenesetre a tanári kar az ilyen helyeken bőven tudja ellensúlyozni a hallgatók tapasztalatlanságát, elég csak megnézni a versenyeredményeket, továbbtanulási statisztikákat.
Egy kórházban is valószínűleg jobb szájízzel mész egy neves professzorhoz, akit 10 medikus ugrál körbe, hiába látod kevesebbet, a vezetőtanárokkal is hasonló a helyzet.
Egyébként változó, hogy mikor mennyit tanítanak, attól is függ, hány hallgató van, de azért nagyrészt a rendes tanárok tanítanak.
Pénz... Azt nem mondom, hogy ez természetes, mert akkor így lenne rendjén, de ezt akkor sem lehet megkerülni. Tényleg a legjobb általános iskolákról van szó, mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének, ezért ha beveszi a suliba. Mondjuk általános iskolában még azért nagy a szórás, a gimiben már még jobban érvényesül ez a dolog.
Egyébként nem feltétlenül rossz ez szerintem. A gyerekek alapvetően jók ilyen szempontból, ha a jó életbe születnek bele, nem lesznek kérkedősek, hiszen nekik ez a megszokott, szóval ebből gond, csúfolódás nem lesz szerintem. Viszont a "szegényebb" gyerek masszívan profitálhat belőle hosszútávon, mivel olyan kapcsolati tőkéje lesz, amiről rengetegen csak álmodoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!