Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Debreceni Egyetem Informatika...

Debreceni Egyetem Informatika szakára szeretnék jelentkezni, mi a teendőm?

Figyelt kérdés
Most 10-dikes vagyok egy gimibe, programtervező szakra szeretnék majd járni. Elég sok hozászolást olvastam a témában hogy oda úgy kell oda menni, hogy nem nulla szinttel ez mit jelent ? Illetve aki ott van az miből érettségizett ? Illetve ez a kredit rendszer mit jelent ? Mennyi idő a mesterképzés ? Érdemes ide járni vagy inkább egy bme ? Aki valamit konyít a témához vagy oda jár szívesen várom válaszát ! A válaszokat előre is köszi !
2013. szept. 16. 20:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Érettségi: matematika és fizika vagy informatika tárgyból kell érettségizned. Nem nulla szint, az ha infóból érettségizel már nem nulla szint, de nem árt ha már próbálkoztál otthon hobbiból programozni és hobbid is az infó.

kredit rendszer: egyetemen minden tantárgyhoz (nehézségtől függően) egy érték van rendelve. 1, 2, 3, 4, 5, 6 (ettől több csak a szakdolgozat szokott lenni) ez kredit. Egy félév alatt 30 amit meg kell szerezned ahhoz hogy minden vizsgád meglegyen. Egy alapképzés 180 kreditből áll (6x30). A tanulmányi átlagodat kreditek alapján számolják ki, mert nem mindegy hogy egy 6 kredites tárgyból vizsgázok 5-ösre vagy egy 2 kreditesből. Súlyozott átlagot számolnak, ez alapján kapod a tanulmányi ösztöndíjadat. Ha minden kreditet megszereztél akkor megszerzed az abszolutóriumot, és záróvizsgára mehetsz.

Mesterképzés 2 év az alapképzés után. Érdemes a De.re menned, de ha nagyon jó képességű vagy akkor BME jobb.

2013. szept. 16. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!