Pécsi gimnáziumokról ( Leőwey, Nagy Lajos, Janus, Babits) szeretnék véleményeket. Hallottam mindegyikről jót is, rosszat is. Mik a tapasztalatok? Aki ezek közül valamelyikben diák beiratkozna-e újra a gimnáziumába, ha most kellene jelentkeznie?
Lajosos válasszal kapcsolatban:
Úgy tudom, most már egyébként is kell hittant vagy erkölcstant tanulni, talán ettől a tanévtől kezdve. Gondolom heti egy óra. Akkor ez már csak egy órával több az általánosnál.
Követelmény már a mi időnkben is magas volt (annak már ezer éve), de csak elvégeztük akkor is, no meg éppen a magasabb követelmények miatt igyekszik keményebb gimibe.
Dirik azok minden sulinak meghatározó személyiségei. Sok függ tőlük. A túlzott demokrácia sem tesz jót egy sulinak, de ha diktátor ként viselkedik valaki az sajnos nagyon gáz… Ez újdonság most számomra a Lajosról.
Annak idején mi is lázadoztunk a köpeny ellen, és bár közel sem volt még a tinik öltözködése ennyire kihívó, mini szoknya, körömlakk, sőt a Széchenyiben még a feliratos póló is tiltott dolog volt.
Egyébként meg egy erkölcsösebb iskola egész biztos, hogy sokat formál a személyiségen, még akkor is, ha ezt a diák nem veszi észre, sőt lázad a szigorú erkölcsök ellen, de az biztos, hogy az életben ennek lesz hozadéka, mint ahogy annak is, hogy 18 éves kora előtt nem veti magát bele a legsűrűbb éjszakai életbe az emberfia. (Pláne napjaink pécsi közbiztonsága mellett)
Én a helyedben egészen biztosan nem vinném a gyerekemet a Leőweybe, nem túl erős és a diákok nagy része eléggé züllött (értsd: fű, stb..). A Lajos jó suli, de az idegennyelv elég gyenge, de elég szigorú, ezt úgy értem, hogy az igazgató elég sok hülyeségen fennakad, a tanárok járőröznek esténként, benéznek a helyi kocsmákba, ugyanis lajosos diák nem járhat ilyen helyre. Szerintem ez már egy kicsit túl sok.. Janus: jó iskola, bár nem a legmodernebb, a matekoktatás itt a legjobb a városban, az idegennyelvek viszont elég gyengék. Babits: modern, jók a tanárok ill. az oktatás, jók a nyelvek, de a reál tantárgyakat (főleg a matekot) igen gyengén oktatják. Az egész iskola kicsit sznob és személytelen, sok benne a gazdag gyerek, ezért könnyű a perifériára kerülni.
Összefoglalásként:
-ha idegennyelv, akkor Babits
-ha matek, akkor Janus
-ha biosz, fizika, vagy kémia, akkor Lajos
Mindegyiknek megvan az előnye, hátránya.
Utolsó válaszoló:Megkérdhetem,hogy melyik tagozatra jársz?:)
Én is a Babitsba járok és szerintem a fizika ill. biológia tantárgyak elég erősek.(mondjuk tagozatos vagyok):)
De tény,hogy a Lajosban nagyon jó a biológia-kémiaoktatás.
Szia!
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdésed?
A gyerekem a Lajosba jár. Nagyon szereti. Nem vagyunk vallásosak, de nem hiszem, hogy beteg lesz tőle a gyerek ha ott ül néhány hittan órán. Szociálisan talán érzékenyebb lett. A DIRI szigorú az igaz, de nekünk semmi bajunk vele. Tőlünk többen mentek el a Babitsba, Leőweybe egyéb helyekre mert nem bírták a tempót. Jár a gyerekem szórakozóhelyekre és ebből soha semmi probléma nem volt. Azért az a cigizős tömeg ami Leőwey előtt van reggelent..na ilyet itt nem látsz. Persze van aki cigizik persze, de tényleg jaj annak akit meglátnak vagy rajtakapnak bagózásért. A gyerekanyag elég erős. Vannak persze olyan dolgok amiken lehetne javítani de ilyen mindenhol van. Az én gyerekemnek egyébként a Babits volt az isten amíg nem járt oda előkészítőre. De járt.. és meglátta a többi gyerkőcöt és azt mondta,hogy szó sem lehet róla!! A körömlakkért tényleg szólnak de nem hiszem, hogy műkörömmel vagy lila körömmel kéne gimibe járni.
Ha gondolod szívesen válaszolok egyéb kérdéseidre is ha még bizonytalanok vagytok. Írj privibe nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!