SOTE Angol Nyelven?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy milyen az angol nyelvű SOTE képzés ? Tudom hogy fizetős, halottam hogy azt tanítják egy az egyben amit a magyaron csak angolul, ez így van ? Nem nehezebbek a tantárgyak, a vizsgák a fizetőssége miatt (hogy több félévet járjanak oda a diákok) ? Milyenek a tapsztalatok ?Meghallgatok szívesen minden véleményt, de főként olyan ember tapasztalata érdekelne aki járt oda, vagy egy ismerőse járt oda stb.

2013. szept. 7. 01:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Lehet, de jellemzően a déli akcentusokat sokkal jobban értem, mind a holland és német nyelv hatása alatt kialakult közép-nyugati akcentusokat, vagy éppen a már részen említett L.A-ben a helyiek által beszélt és a Hollywoodi már nem bízar d érthető "színpadias" (kb. 1979 utáni filmek) akcentusát.

"Pedig még hollandul sem adnak el." - tényleg ezt érted? Azt jelenti, hogy bármely megevezett nyelv esetén - amúgy nőkre nem férfiakra szokták mondani - annyira sem ismeri a nyelvet, hogy akár eladják a füle hallatára is, és nem érti. De ennél többet is, hogy sz@rt se tudd a nyelven. Nálunk a ~széklet~ és a kurv*, nálatok a fenék van benne szinte minden trágárságban. Nem?

Majd rákérdezek barátnőmnél ki vagy és milyen. ;) Csak kíváncsiságból, ha nem baj. Ő összejárt az angolosok közül sokkal.

Szinte minden magyarnak furcsa, hogy valaki ide jön. Bár nekem vannak magyarul jól beszélő amerikai ismerőseim, egy USA központú nagy multi cégtől - szerelni voltuk kint náluk, és engem valamiért nem szoktak prolinak - hanem inkább jófej pasi számba venni az emberek. Na ők meg sokan nem mennének vissza semmi pénzért.

Hogy a "Szabadság hazájában" mennyi hétköznapi súrlódást de egyben emberi érintkezést is elkerülő szabály van.

Egyik közép-nyugati pasi az mesélte, hogy álló várakozó tömeg, még ha alig is fér el, nem lépnek ki egy sem a fehér vonalon túlra, amivel kivan jelölve a várakozás helye, én nem lépnek így be az esetleg adott helyen sima üres aszfaltozott "placcra"/területre. Például üres parkoló részre/részbe/"részbe át".

Meg bevásároló kocsival bal oldal kell menni !mindig!, és a jobboldali árukhoz sor végén visszafordulva illik oda menni a kocsival.

És milyen itt? Magyar párod van? Mi volt a legmeglepőbb itthon, amit otthon nem volt? És mi hiányzik otthonról az USA-ból? És mi hiányozna innen ha vissza mennél?

2015. okt. 3. 20:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Hollywoodi már nem a bizarr de érthető "színpadias" (kb. 1979 utáni filmek) akcentusát.*

Bár jó az, csak nem autentikus, Például korai Dirty Harry filmeket értem.

2015. okt. 3. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!