Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gondolkodási módszerek matekat...

Bratilla kérdése:

Gondolkodási módszerek matekatikából. Ezeket a loikai feladatokat érti valaki? Nem kell számolni!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon gáz, hogy már most elakadtam, de egyszerűen nem értem. Azt kell eldönteni, hogy egy feltétel mikor szükséges vagy elégséges.

A következő mondatokat kell megfordítani és eldönteni, hogy igazak-e:

1. Ha egy négyszög téglalap, akkor átlói felezik egymást.

2. Ha egy háromszög egyik súlyvonala merőleges az egyik oldalra, akkor a háromszög egyenlő szárú.

3. Ha egy háromszög belső szögeinek az aránya 1:2:3, akkor az egyik oldal fele egy másik oldalnak.

4. Ha egy négyszög két szögének az összege 180°, akkor van köréírható köre.

5. Ha egy négyszög két átlója merőlegesen felezi egymást, akkor oldalai egyenlőek.

6. Ha két pozitív egészs szám legkisebb közös többszöröse a 45, akkor az egyik osztható 9-cel.

Tudom, hogy már kezd késő lenni, de eddig hiába szenvedek vele, megfordítani oké, de a töbi már nem.

(Más tárgyból nem vagyok ilyen sötét, csak matekól.)

Köszönöm szépen, ha valaki segít!

2013. szept. 4. 20:28
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!