Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A magyar átlag hallgató...

A magyar átlag hallgató tényleg ennyire laza?

Figyelt kérdés

Voltam diákmunkán, mert még az friss diplomámmal nem kaptam állást a szakmában. Az egyik csaj ilyet szól:

"remélem kitart ez a candy crush (facebookos játék) vizsgaidőszakig, mert tanulás nem nagyon lesz"

Tényleg ennyi? Vizsgaidőszakba 1-2 hét tanulás aztán kész? Szorgalmi időszakban meg semmi?

Csak mert én BME-re jártam és ott mindig be kellett járni, meg egy csomo feladat volt, amit csinálni kellett határidőkre évközben is. És annak ellenére, hogy végig küszködtél félév közben, attól még a szorgalmi időszakban is végig szopni kellett...

Láttam egy kimutatásban, hogy a "gyengébb" iskolákba járó hallgatók nagyobb arányban dolgoznak iskola mellett. Most itt pl a ÓE vs BME arányait nézzük, ott kétszeres volt a ÓE javára az iskola mellett dolgozók aránya!

2013. szept. 4. 19:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy beleszólok, de diplomával hogyhogy kaptál diákmunkát? Úgy tudtam, csak hallgatói jogviszonnyal lehet.
2013. szept. 6. 01:51
 12/15 A kérdező kommentje:
alkalmi munkavállalóként kaptam ezt a munkát. Többségében diákmunkában vannak ott emberek. Egyébként eddig szivtam vele, hogy nem találok átmeneti munkát sem, mert nincs jogviszonyom és az alapabb munkákhoz meg kéne.
2013. szept. 6. 22:18
 13/15 anonim ***** válasza:

"Jó gondolom valami Fedettpályás távolbanéző-bölcsész Bsc szakos versenyző volt...

Én a Széchenyire jártam mérnöki szakra ott is folyamatosan kellett órára járni, állandóan beadandók, házi feladatok, nem volt nagyon kummantás... És végigszo.ptuk a vizsgaidőszakot."

Érdekes, én a BME-n tanulóktól hallottam azt, hogy milyen "távolbanézős" egyetemetek van, szaktól függetlenül...

2013. szept. 8. 08:31
 14/15 anonim ***** válasza:

"Érdekes, én a BME-n tanulóktól hallottam azt, hogy milyen "távolbanézős" egyetemetek van, szaktól függetlenül..."

Jah, mert a sok bme-s gyökér azt hiszi, hogy ő szarta ki a spanyol viaszt, mert a szaros egyetemét béeméne hívják.

Közben pedig akkora segg némelyik szakmailag. Kollégám is csak "táltosképzőnek" nevezi, amit ott elvégzett... Mesélt róla bőven...

2013. nov. 8. 18:27
 15/15 A kérdező kommentje:
hát van a BME-n gazdasági kar is 1995 óta asszem. Ott van pl kommunikáció szak is, ami valljuk be nem valami nagy szám!
2013. nov. 9. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!