A magyar átlag hallgató tényleg ennyire laza?
Voltam diákmunkán, mert még az friss diplomámmal nem kaptam állást a szakmában. Az egyik csaj ilyet szól:
"remélem kitart ez a candy crush (facebookos játék) vizsgaidőszakig, mert tanulás nem nagyon lesz"
Tényleg ennyi? Vizsgaidőszakba 1-2 hét tanulás aztán kész? Szorgalmi időszakban meg semmi?
Csak mert én BME-re jártam és ott mindig be kellett járni, meg egy csomo feladat volt, amit csinálni kellett határidőkre évközben is. És annak ellenére, hogy végig küszködtél félév közben, attól még a szorgalmi időszakban is végig szopni kellett...
Láttam egy kimutatásban, hogy a "gyengébb" iskolákba járó hallgatók nagyobb arányban dolgoznak iskola mellett. Most itt pl a ÓE vs BME arányait nézzük, ott kétszeres volt a ÓE javára az iskola mellett dolgozók aránya!
"Jó gondolom valami Fedettpályás távolbanéző-bölcsész Bsc szakos versenyző volt...
Én a Széchenyire jártam mérnöki szakra ott is folyamatosan kellett órára járni, állandóan beadandók, házi feladatok, nem volt nagyon kummantás... És végigszo.ptuk a vizsgaidőszakot."
Érdekes, én a BME-n tanulóktól hallottam azt, hogy milyen "távolbanézős" egyetemetek van, szaktól függetlenül...
"Érdekes, én a BME-n tanulóktól hallottam azt, hogy milyen "távolbanézős" egyetemetek van, szaktól függetlenül..."
Jah, mert a sok bme-s gyökér azt hiszi, hogy ő szarta ki a spanyol viaszt, mert a szaros egyetemét béeméne hívják.
Közben pedig akkora segg némelyik szakmailag. Kollégám is csak "táltosképzőnek" nevezi, amit ott elvégzett... Mesélt róla bőven...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!