Emelt szintű érettségi?
Idén nyáron sikeresen letettem a felsőfokú angol nyelvvizsgát. ELTE-BTK-n szeretnék majd továbbtanulni, ahová kötelező az emelt szintű érettségi. Szeptember 5-ig lehet jelentkezni, és eléggé beparáztam.
Van-e itt esetleg olyasvalaki, ki anglisztikára jár? Hány százalékos emelt szintűt kéne ahhoz írni, hogy felvegyenek?
Tudom, hogy 60%-tól 5-ös, de sajnos a százalékot viszi tovább az ember, s nem az érdemjegyet. Tavaly előtt tettem le a közép szintűt, ami 96%-os lett, most gyakoroltam egyet (összecsaptam, nem néztem át) és a szövegértés, a nyelvtannal együtt 86%-os lett.
Próbálkozzak vele most ősszel, vagy várjak májusig?
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, akkor ma szerintem jelentkezni is fogok! :)
Igazából még csak 11.-es vagyok, tehát két év múlva felvételiznék, csak az iskolában nem tanulom az angolt, és minél hamarabb túl szeretnék rajta esni, hogy jövőre más tantárgyakra tudhassak koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!