Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Létezik olyan, hogy a nappali...

Létezik olyan, hogy a nappali tagozatosoknak (egyetem) 19:45-kor van vége az utolsó órájuknak?

Figyelt kérdés

Ráadásul úgy, hogy reggel nyolctól egész végig órák vannak? És a bejárósokkal ilyenkor mi van? Buszozzon az éjszakában? És másnap keljen korán?

Bocsánat a felháborodásért, de ezt nem értem...

2013. szept. 3. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Bizony. Nézd a jó oldalát, legalább egy nap alatt lemegy sok órád, szerencsés esetben így van egy szabad hétköznapod is, vagy legalábbis a hét többi részében nem vagy leterhelve.
2013. szept. 3. 18:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Van egz szabad nap igaz. De akkor szakadjak meg egy nap? És mikor érek így haza? Ez szörnyű...
2013. szept. 3. 18:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Van ilyen. De egyébként fel lehet venni általában úgy is az órákat, hogy ne legyen 8-19 folyamatosan...
2013. szept. 3. 18:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Megesik. A bejárósok úgy vállalják a bejárást, hogy tisztában vannak az ilyen kockázatokkal. Ha nem látogatásköteles a túl késői vagy túl korai órád, és nem tudod megoldani az utazást, akkor ne menj be.
2013. szept. 3. 18:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy hogy kell felvenni úgy, hogy ne legyen folyamatosan óra...

Hát nem tudom mi lesz. :/

2013. szept. 3. 19:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Létezik, persze. A bejárósok pedig megoldják, felnőtt emberek.
2013. szept. 3. 19:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem is az hogy nem oldják meg, hanem hogy nagyon fárasztó. Meg szerintem 18-19 évesen nem felnőtt valaki.
2013. szept. 3. 20:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A 'nagyon fárasztó' egyetemen senkit sem érdekel. Az sem, ha hajnali 2-ig tanulsz, és reggel 8-kor előadás van. Órákra sem feltétlenül kötelező járni (nem tudom, nálatok mennyire használják a katalógust.) Jogilag pedig felnőtt vagy, sajnálom.
2013. szept. 3. 23:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Szomorú, ha valaki 18-19 évesen nem tartja magát felnőttnek. Nem az oviban vagyunk. Ha gimis lennél akkor meg azért sírnál, mert 8 órád van. Igen, ez teljesen általános dolog főiskolán/egyetemen. Az utazást egy felnőtt ember valóban megoldja. Negyed 8-kor végez, miért utazna az éjszakában? Gondolom 3-5 órát senki nem ingázik egy nap. Ha annyira fárasztó, vegyél ki aznapra kolit. Nálunk 1000 Ft/éj megoldható még akár külsősnek is, főiskolás buliknál sokan igénybe veszik. Én is bejárós vagyok, én is végeztem már ilyen későn, ez azt jelenti, hogy 12. órában. Sőt, ezután még matektanárhoz is jártam, mert egyedül nem ment a dolog. Sokszor buszoztam, de előfordult, hogy elkértem az autót ilyenkor. Ha megkaptam, akkor ezután még edzeni is elmentem feszültség levezetésként. Volt, hogy fél 11 fele értem haza. Másnap 6-7-kor kelés. Egy felnőtt ember képes erre, igen. Ha te nem vagy az, passziváld magad, gameboyozz még kicsit otthon. A szüleid szerinted mit csinálnak? Reggel elmennek munkába, attól függ mennyi a munkaidejük, hazaérnek 4-re, vagy este 8-ra (12 órás műszak, gondolom hallottál már róla). Ezután még nem ártana foglalkozni a gyerekkel (amíg kisebb), na meg főzni valamit másnapra, de legalább aznapra vacsorát készíteni, sőt, egy kicsit össze is kéne rámolni a házat, mert már szalad. És mindjárt itt az este 10-11-12 óra, amikor is lehet menni fürödni és aludni, az ágyból esetleg még kicsit bambulni a TV-re. Üdv a való világban!
2013. szept. 4. 02:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Létezik. Elég sokszor volt ilyen nálunk. Én is bejárós vagyok, dupla öröm, amikor még ebédelni sincs ideje az embernek, mert reggel 8-tól végig órák vannak.

Mindent meg lehet oldani.

Ha háromnegyed 8-kor van vége az óráimnak (most a hétfőim lesznek ilyenek), akkor 20.50-kor van haza buszom. Fél óra séta a sulitól a buszmegálló. Előtte még kicsit beszélgetek a csoporttársakkal így többnyire mindig a busz indulására érek oda. A menetidő 25 perc, plusz 10 perc séta hazáig. Semmi extra. Aznap már zokni vagyok agyilag, vacsorázok, fürdök és fekszek be az ágyba, ennyi, de abszolút ki lehet bírni.

2013. szept. 4. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!