Melyik budapesti gimnáziumba menjek tovább? (több lent)
Sziasztok! Most vagyok 8.-os. Már eléggé berezeltem a felvételitől, pláne hogy még nem nagyon tudom hová is menjek tovább. Az biztos, hogy gimnáziumba. Eddig a Berzsenyi Dániel G., Ady Endre G., 2. Rákóczi Ferenc G. és az Óbuda G. került szóba. Itt ahol lehet biológia szak. 5., 7. évvégén kitűnő voltam, 6.-ban volt 2 négyesem, és próbálok most félévben is kitűnő lenni. Elég maximalista vagyok, de azért nem egy versenyistállóba szeretnék menni.
Ha esetleg tudtok még vmi szintén jó gimit, az is jó lenne. :)
Légyszi segítsetek!
A válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Melyik gimnázium mit kínál, milyen szakok vannak? Milyenek a továbbtanulási mutatók?
Hol laksz? Az is fontos, hogy ne legyen túl messze az iskola vagy ne kelljen hatszor átszállni.
Én a Rákóczit, Szilágyit, Szinyeit, Városmajorit, Apáczait ismerem közelebbről - mindegyikről csak jót mondhatok!
A Rákóczinak most gyönyörű lett az épülete és jó levegőjű helyen van. Az Apáczait azért tudom ajánlani, mert nagyon jók a tanárok, kiválóan tehetségesek a gyerekek, és nem sikk nem tanulni.
én az ady-ba járok nekem tettszik itt aki akar tanulni az tud innen bekerülni jó egyetemre van biosz szak,humán és nyelvi előkészítő + egy hat osztályos amibe én járok de az téged nem érint
amikben eddig voltam azok közül ez a leg barátságosabb kinézetre a tanárok többségben jók
hát az osztályról már nem ilyen pozitív a véleményem ill nem mindenkiről de ez a napi meleg jelmez a fiukon nem iskola hanem életkor kérdése :D
Gyere Ady-ba, nagyon jó suli :)
Van négy féle szak, amire lehet jelentkezni: humán, biosz, általános, nyelvi előkészítő. Az utóbbi öt éves, a többi négy. Itt is -mint minden iskolában- van egy-két idegesítő, antipatikus tanár, de a legtöbbjük normális, vicces és cuki :)
Szeretem, hogy az egész suli zöld, megvan a feeling-je. Zöldövezetben van, könnyen megközelíthető: metró 10 perc, a 120-as a suli előtt tesz le, a 32-es busznak 5 perc sétára van a megállója. Mivel a suli a pataknál van, sokszor szoktak minket kivinni patakköröket futni tesi órán.
Az iskolán/tanórán kívüli programok is jók: van természetvédelmi szakkör, rajz szakkör, túracsoport (ez a legjobb, imádom a túrákat).
Az iskola nem egy versenyistálló, de ha odateszed magad és tanulsz, akkor akárhová bekerülhetsz.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!