Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Alkalmazott fizikus, biofiziku...

Alkalmazott fizikus, biofizikus, csillagász, fizikus, geofizikus, meteorológus? Bővebb lent!

Figyelt kérdés
Elsősorban olyan emberek véleményére vagyok kíváncsi,akik esetleg ezen szakirányokban dolgoznak,illetve szeretnének később munkába állni majd!Próbálgattam már utánaolvasni,hogy melyik érdekelne jobban ezen szakok közül.Vannak már tervek,hogy melyik ág illene hozzám a legjobban.Az volna a kérdésem,hogy ezekből később meg lehet élni?Nem vágyom luxuspalotára stb...Csak,hogy van-e rá kereslet.Ja igen jelenleg még gimnazista vagyok!Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv

2013. szept. 2. 13:29
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

Én meteorológus hallgató vagyok, így arról tudok nyilatkozni. Ha találsz munkát, akkor jól megfizetnek. A hangsúly a ha-n van. Legnagyobb munkaerő "felvevő" az OMSZ, oda már másodévtől lehet menni szakmai gyakorlatra, ha jól tanulsz, akkor később szerződtetnek. Repülőtéri/katonai munkák is elérhetőek. Ha böngészed a netet, nem nagyon fogsz találni álláshirdetést, ez pont azért van, mert az OMSZ elsősorban a frissen végzett/tanulmányai végén járó hallgatókat veszi fel. Én mindenképp külföldre megyek, de ehhez nincs köze a szakmámnak. Ha kétkezi munkás lennék, akkor is első adandó alkalommal mennék. Évfolyamtársaim beszámolói alapján geofizikusokra talán picit nagyobb az igény, felvevőpiac, mint meteorológusokra. A fizetés nagyjából azonos. Az összes fenti szakra kőkemény matek és fizika kell, így gimiben érdemes ráfeküdnöd ezekre a tárgyakra. Akár fakultációban emelt szinten is, nem fogod megbánni később. (Az ellenkezőjét viszont könnyen bánhatod.)

Meteorológiára és geofizikára 3 szakon szakosodhatsz:

ELTE-TTK Földtudományi Bsc, Környezettan Bsc és Fizika Bsc.

Környezettanon sok a kémia, így ha azt nem szereted, nem ajánlom. Fizikáról nem tudok nyilatkozni, földtudományin pedig első két félévben sokkal több alapozó tárgy van a későbbi szakirányokra, mint környezettanon.

2013. szept. 20. 00:07
 2/2 anonim válasza:
100%

Előző válaszoló nem tudom hol él. Geofizikát tanulok így képben vagyok a lehetőségekkel. Az idén geofiz MSc-t végzettek közül (8 emberről van szó) félévvel a diploma átvétele után mindenki a szakmájában dolgozik már. Kb. fele külföldön. Meteon csak álmodnak ilyen arányról. Magyarországon esélytelen meteorológusként elhelyezkedni. Fő gond ezzel a szakiránnyal, hogy nagyon sokan végeznek.

Csillagászat viszonylag jól megy, aki a szakmájában akar dolgozni annak jó esélyei vannak.

Fizika és biofizika szintén jók.

2013. dec. 29. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!