Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell matekot tanulni...

Miért kell matekot tanulni még a középiskolákban is? Mi szükség van rá az életben? Csak akkor kell, ha műszakira készülünk!

Figyelt kérdés
A diákok nagy része nem szereti, csak kínlódik vele, mégis erőltetik, hogy tanulják. Csak az érettségi miatt kell? Az életben elég, ha a négy alapművetet tudjuk + terület, kerület számítást.

2013. aug. 31. 17:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azért, hogy ki tudják szűrni az ilyen hülyéket az okosok közül.
2013. szept. 1. 08:55
 12/18 Tom Benko ***** válasza:
100%
És így születnek majd az ezósok, homeopaták, oltásellenesek és hasonló vadbarmok. Gyöngyvirágszál, matek nélkül még a reklámokat is bő nyállal szopnád be. Haszontalan tárgy nincs, csak rosszul tanított. Személy szerint én csak az általános iskolát tenném kötelezővé, a továbbtanulást pedig támogatnám, meg az érettségit is.
2013. szept. 1. 11:20
 13/18 A kérdező kommentje:
Én nem érzem magam hülyének, sosem voltam rossz tanuló, matekból és a reál tárgyakból mindig 3-4 körül teljesítettem, de emögött rengeteg munka, magántanárhoz járás, álmatlan éjszakák vannak. Megért annyi energiát, pénzt belefektetni ? És miköze ennek a reklámokhoz ? Tehát, aki nem szerette a matekot, az mind homeopatás, ezós, oltásellenes, természetbarát lesz?
2013. szept. 1. 16:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs de aki rengeteg magánórával, álmatlan éjszakákkal csak 3-4-es, az minden, csak nem okos.
2013. szept. 1. 20:44
 15/18 Tom Benko ***** válasza:
Nagyobb valószínűséggel lesz, mert hamis állításokkal könnyebb átvágni, ez pedig elősegíti a terjedést. Ugyanez igaz a reklámoknál is. Sőt, még a hitelfelvételnél is ott van, ugyebár ez mostanság elég aktuális. Bár. szerintem te abban a téves meggyőződésben élsz, hogy a matematika csak arra jó, hogy mennyi 1+1, pedig ennél messze több.
2013. szept. 2. 06:49
 16/18 anonim ***** válasza:

“Logic will get you from A to Z; imagination will get you everywhere.”

― Albert Einstein

2013. szept. 2. 10:05
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez már a sokadik hasonló kérdés ezen a fórumon. Miért, mi szükség van arra, hogy tudjuk, ki volt Arany János? Vagy hogy mi volt az a hellenizáció? Vagy hogy a madarak evolúciós értelemben a hüllőkből fejlődtek ki?

A válasz az, hogy azért, mert ha nem tanulsz, akkor hülye maradsz. Egy konkrét tudásnak rengeteg áttételes haszna van. Lehet, hogy sosem fogsz exponenciális egyenleteket megoldani, de lehet, hogy az a tanulási módszer, ami akkor neked bevált, az beválik máskor. Vagy az a logikai képesség, ami akkor még csak fejlődött, az jól jöhet később, akár a hétköznapi életben is. Egy normális ember nem csak dolgozik, eszik meg tévét néz, hanem néha gondolkodik, beszélget, tájékozódik, könyvet olvas és a saját tudását és tapasztalatát aztán átadja a gyerekeinek is. És minél részletesebben és sokoldalúbban vagy tájékozott, annál jobb döntéseket tudsz hozni az élet minden területén, és te is annál jobban érzed magad. És egy társadalomnak is hasznára válik, ha ilyen emberek alkotják.

Csak az a nagy kár, hogy ezt külön magyarázni kell. Hiába van érettségije valakinek, ha még 18 évesen sem tart itt, akkor nem érett.

2013. szept. 2. 13:35
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem mikor egy ember azt mondja magára,hogy jó tanuló miközben 3-4 úgy,hogy magántanárhoz jár.. nem az ilyen embernek mondják,hogy ne menjen gimnáziumba... menjen inkább egy gyengébb szakmunkásképzőbe ott csinálja meg tisztességesen a szakmáját...ott nem kell bajlódnia a matematika érettségivel sem mással... komolyan nem értem az a baj,hogy gyakorolni kell?vagy,hogy oda kell figyelni és tanulni? komolyan ez a legértelmesebb tantárgy.. itt nem kell évszámokat bemagolnod... itt nem kell a helyesírással foglalkoznod.. kell egy kis ész egy kis logika egy kis tanulás na és persze a függvénytáblázat :)
2013. szept. 16. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!