Egyetemeken mikor szokott lenni a tankönyvosztás?
:-DDDD
Köszi a reggeli mókát!
Angyalom, elmúltál 18. Az egyetem nem iskola. Az első napon a dékán egyetemi polgárrá fogad, onnantól felnőtt ember vagy, nincs osztályfőnök, aki járkál utánad, nem kérik péntekre az igazolást, ha nem voltál előadáson, nem adják a kezedbe a tankönyveket és nem intézik helyetted az adminisztrációt. Még ha egyes tanárok igyekeznek is segíteni a riadt szemű báránykákat az elején, a rendszer alapvetően FELNŐTTNEK tekint téged, és ehhez kell felnőni.
A válaszokat nem olvastam, de gondolom kapod az offokat. Nincs tankönyosztás!! Jézusom, ez már nem az óvoda. Minden egyetemnek van könyvesboltja és ott tudod beszerezni a könyveket (megjegyzem általában drágábban mintha más boltban vennéd meg - már ha lehet kapni más boltban).
De én azt ajánlom ne vegyél meg minden könyvet 1 mert nem biztos hogy mindre szükséged lesz 2 mert baromi drága. Ismerősöktől kérj könyveket, jegyzeteket, esetleg próbáld beszerezni őket fénymásolva és nem eredetiben, úgy olcsóbb.
Tankönyv? Ugyan már, besétálsz az órára egy füzettel meg egy tollal (már ha van, én mindig kölcsön kérek mástól xD), és szépen jegyzetelsz, amit kell. A legtöbb tanár feltölti internetes felületre is az anyagot (persze nem mindegyik, sőt, olyan is van, aki rosszat tölt fel direkt - ezzel nézi, hogy mennyire figyelsz oda / készülsz fel), amelyik pedig nem, az elmondja az első órán, hogy melyik könyv ajánlott (vagy éppen kötelező - s azt tényleg komolyan is kell venni, mert hidd el, ki tudja könnyen deríteni a vizsgán, hogy forgattad-e vagy sem), azt pedig kikölcsönzöd, vagy az egyetemi könyvesboltban megveszed.
Ez már ilyen világ, fel kell találnod magad! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!